Ще з часів СРСР пельмені стали справжнім символом веселого студентського життя, а також незалежного холостяцького… І справді, домашні пельмені люблять усі, і дорослі, і діти. А от якщо додати в м'ясний фарш трохи гарбузового пюре, то вийде корисне та незвичайне блюдо для всієї родини.
Отже, для приготування незвичайних пельменів з м'ясом та гарбузом знадобляться такі продукти:
- борошно – 250 г;
- соль - ½ ч. ложки + для начинки;
- яйце – 1 штука;
- олія - 2 ст. ложки;
- вода - 150 мл;
- цибуля ріпчаста - 1 штука;
- очищений гарбуз – 150 г;
- фарш – 350 г;
- перець чорний мелений на смак.
Змішайте в мисці борошно та сіль. Зробіть усередині поглиблення. Розбийте в нього яйце, влийте 1 столову ложку олії та воду. Замісити еластичне тісто.
Додайте рідину поступово, оскільки її може знадобитися трохи менше чи більше.
Загорніть тісто в харчову плівку та залиште при кімнатній температурі на 30 хвилин.
У сковороді на середньому вогні розігрійте масло, що залишилося. Готуйте дрібно нарізані цибулю та гарбуз, помішуючи, до м'якості. Злегка остудіть.
Софія Ротару знайшлася на Великдень та передала важливу заяву 20 квітня
Петрушка, як таємний союзник городника: з якими овочами вона "дружить" найкраще
Старі пляшки - на бій: як досвідчені городники перетворюють сміття на зброю проти шкідників
Секрет розкішного волосся - не в салоні і не в банці за тисячу гривень, але компліменти будете чути від усіх
Змішайте цибулю та гарбуз із фаршем. Посоліть і поперчіть.
Розкачати тісто в тонкий пласт. Чаркою або формою виріжте з нього невеликі кружечки.
На кожну заготовку викладіть фарш. З'єднайте та защипніть краї, щоб начинка виявилася всередині, і скріпіть куточки.
Варіть пельмені у киплячій підсоленій воді 5-7 хвилин.
Читайте також:
Таких смачних пельменів ви ще не куштували: як приготувати правильне заварне тісто на окропі з яйцем
Рецепт на всі випадки життя: як приготувати швидку запіканку з пельменів, сиру та яєць.
Для багатьох це буде відкриттям: чому пельмені не можна кидати в окріп