- картопля – 800 г
 - печериці – 100 г
 - морква - 2 шт.
 - цибуля біла – 1 шт.
 - яйце – 3 шт.
 - олія вершкове – 3 ст. л.
 - рослинна олія - 2 ст. л.
 - сухарі панірувальні - 2 ст. л.
 - сіль, свіжомелений чорний перець
 
Картоплю добре вимийте і відваріть у мундирі у підсоленій воді до готовності. Очистіть та розімніть у пюре. Додайте до картоплі вершкове масло та яйця.
важливо!
- Краще вибирати сорти картоплі з жовтою м'якоттю, а не з білою, тому що з "жовтої" картоплі виходить більш щільне та стійке картопляне "тісто".
 
Очистіть цибулю та моркву. Наріжте овочі та печериці соломкою і обсмажте на олії до золотистого кольору 10 хв. Посоліть і поперчіть.
важливо!
- У начинці для зраз можна використовувати не тільки овочі та гриби, а й м'ясний чи рибний фарш та яйця, головне, щоб начинка була вже приготована – відварена чи обсмажена.
 
Розділіть картопляну масу на кульки розміром з кулак і придавіть, щоб вийшов коржик. У центр викладіть начинку та защипніть краї, формуючи овальну зразу. Запануйте зрази в сухарях і підсмажте на олії з обох боків до рум'яної скоринки. Подавайте із зеленим салатом.
Читайте також:
6 тисяч - і тебе не чіпають: з Ради зробили гучну заяву про мільярдну корупцію навколо мобілізації і ТЦК
"Наша мрія здійснилась": ексучасниця "Холостяка" вперше стала мамою
Манікюр, який принесе успіх у 2026: як задобрити Червону Вогняну Кінь у новорічну ніч
Пенсіонери, увага: без цієї довідки не дадуть субсидію на зиму 2025, що треба зробити просто зараз
Їх називають "Ніжна панянка": рецепт курячих зраз з м'яким сиром і яйцем
Під борщ їх можна з'їсти одразу 5 штук: старовинний рецепт картопляних пончиків із часниковим соусом
А ось це по-українськи: рецепт ситних та апетитних сирників з картоплі з цибулькою та сметаною
