Вареники – особлива страва української кухні, яка посідає першість на рівні із борщем. Їх готують з прісного тіста і різних начинок: вони можуть бути солоними і солодкими, пісними або м'ясними. Варіація приготування цієї страви залежить від регіону. Так, на Поліссі – товчена квасоля, на Закарпатті – гречка та капуста, а на Чернігівщині – шкварки.

Для тесту: Борошно - 320 г (2 склянки об'ємом 250 мл) Вода - 170 мл Сода харчова – 1/3 ч. ложки Олія соняшникова рафінована - 40 мл Соль - 0,5 ч. ложки * Для начинки: Крупа гречана - 100 г Капуста квашена - 200 г Цибуля ріпчаста - 70 г Олія соняшникова - 30 мл Сіль за смаком Перець чорний мелений - за смаком

Отже, насамперед потрібно приготувати для вареників начинку. Для цього гречку промиваємо, викладаємо в каструлю, заливаємо гречку 250 мл води та ставимо на вогонь. Після закипання води накриваємо каструлю кришкою і варимо гречку на маленькому вогні 15-20 хвилин до готовності і повного вбирання рідини. Даємо гречці охолонути.

Квашену капусту нарізаємо впоперек на дрібніші шматочки, якщо смужки довгі.

Цибулю очищаємо і нарізаємо кубиками. Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо цибулю приблизно 5 хвилин, до м'якості та золотистого відтінку.

До остиглої гречки додаємо квашену капусту, цибулю, всипаємо в начинку сіль і перець. Перемішуємо.

Для тесту у воду додаємо сіль, соду та олію. Перемішуємо до розчинення солі та соди. Потім поступово всипаємо борошно і замішуємо еластичне тісто середньої густини, яке не липне до рук. Тісто накриваємо плівкою та залишаємо на 20 хвилин.

Популярні новини зараз

Зірка серіалу "Друзі" Дженніфер Еністон нарешті знайшла справжнє кохання після Бреда Пітта, як це сталось і як виглядає обранець

Листопад переверне все: 5 знаків Зодіаку, для яких ретроградний Меркурій стане нервовим іспитом

Бронь тріщить? У Раді взялися жорстко закручувати правила виїзду чоловіків за кордон

1000 гривень для всіх українців цієї зими: як отримати і на що витратити "Зимову підтримку"

Показати ще

Стіл присипаємо борошном. Тісто розгортаємо в тонкий пласт (товщиною 1-2 мм) і відповідною формочкою або склянкою вирізаємо з тіста кружечки.

На середину кружечка викладаємо начинку, защипуємо краї вареника.

Дошку присипаємо мукою|борошном| і викладаємо туди готові вареники.

У каструлі кип'ятимо воду, підсолюємо. Викладаємо в каструлю вареники та варимо на маленькому вогні 3-5 хвилин, до готовності.

Вареники з гречкою та квашеною капустою виймаємо шумівкою з води та розкладаємо по порційним тарілкам.

Зелену цибулю дрібно нарізаємо і посипаємо готові вареники (це за бажанням). Якщо вареники не на пісний стіл, подаємо зі сметаною.

Читайте також:

Зазвичай усі просять добавку: рецепт лінивих грибних вареників з картопляного тіста

Рецепт найсмачнішого та ніжного тіста для пиріжків: вони виходять просто чудовими.

Від них неможливо відірватися: пиріжки з капустою із тонкого хрусткого тіста, які називають "Сигари"

Справжні ласощі для всієї родини: рецепт м'ясного пирога, який готується без тіста