- тонкий лаваш - 1 шт.;
- м'якоть яловичини – 120 г;
- м'якоть свинини – 120 г;
- маленька цибулина – 1 шт.;
- зубчик чеснока – 1 шт.;
- рубана зелень – до смаку;
- яйце – 1 шт.;
- рослинна олія – 50 мл;
- сіль, свіжомелений чорний перець - за смаком.
- Фарш для лінивих чебуреків з лаваша вийде особливо ніжним і соковитим, якщо до нього додати трохи холодної питної води (їдальні ложки буде цілком достатньо).
Для фаршу пропустіть через м'ясорубку м'ясо, очищену цибулю та часник. Додайте сіль, перець та рубану зелень. Перемішайте.
З лаваша виріжте 2 кола (можна по тарілці). По половині кожного розподіліть половину фаршу, не доходячи до краю приблизно 1-1,5 див.
Виделкою збийте яєчний білок і добре намажте білком краю круглого коржика, завдяки чому вони склеяться, і сік не витікатиме назовні.
важливо!
- Для цього рецепту найкраще використовувати тонкий м'який та еластичний лаваш. Він не повинен бути ламким, а також на ньому не повинно бути пошкоджень, інакше сік витікатиме при обсмажуванні, і буде дуже багато бризок.
Складіть кола навпіл і трохи притисніть краї, щоб вони з'єдналися. Смажте на олії з обох боків до підрум'янювання.
На стіл ледачі чебуреки подайте гарячими.
Вигадав суїцид, бо було нудно: українець вирішив оригінально запросити поліцію на чай
Тепер буде легше: графіки відключення світла 23 листопада – Укренерго потішило українців
Масштабне позбавлення пенсій у грудні: ПФУ поставив жорсткі вимоги
Син Віктора Павліка заробляє гроші в 3 роки: Катя Репяхова розповіла, що робить
важливо!
- Якщо ви хвилюєтеся, що ліниві чебуреки з лаваша розваляться під час смаження в сковороді, скріпіть краї дерев'яними зубочистками, а перед подачею на стіл просто видаліть їх.
Читайте також:
Їх продавали на кожному вокзалі: рецепт справжніх та соковитих кримських чебуреків.
Вони виходять надзвичайно соковитими: рецепт чебуреків на пиві з м'ясним фаршем
Такої соковитості та аромату ви не куштували: рецепт кабачкових чебуреків з м'ясним фаршем та сиром
Від такого ви точно не відмовитеся: рецепт кабачкових чебуреків з фаршем та яйцем