- Борошно пшеничне - 3 склянки
- Молоко - 1 стакан
- Дріжджі хлібопекарські сухі – 1 ч.л.
- Сахар - 1 ст.л.
- Сіль - щіпка
- Яйце - 1 шт.
- Олія вершкове – 1 ст.л.
- Олія - 2 ст.л.
Для заправки:
- Часник - 2 зубчики
- Зелень - 0,5 пучка
- Олія - 1 ст.л.
- Сіль за смаком
0,5 склянки молока поставити на 30 секунд у НВЧ, додати|добавляти| в тепле молоко 0,5 ст.л. цукру, 1 чайну ложку з гіркою дріжджів (або дивіться за інструкцією, зазвичай такий пакетик йде на 1 кг борошна) добре розмішати.
Поки займатиметеся вершковим маслом і борошном, дріжджі набухнуть.
Вершкове масло|мастило| розтопити в НВЧ, секунд 30-35.
Просіяти борошно у глибоку миску. Додати яйце, вершкове масло|мастило|, 2 ст.л. рослинної олії, молоко з дріжджами, молоко, що залишилося, щіпку солі і цукор, що залишився.
Замісити м'яке еластичне тісто. Змастити руки олією, продовжувати місити тісто, воно стане глянцевим.
Польща зібралася перекрити кордон із Україною
У Софії Ротару з'явилися термінові справи в Москві: планує отримати щонайменше 500 тис. доларів
Олексій "Позитив" Завгородній вперше зізнався, як освідчився Сахневич: обидвоє були в шлюбі
Віра Брежнєва одразу після потяга несподівано опинилася у Києві: українці шоковані
Змастити форму олією, сформувати пампушки. Не робіть пампушки великими, інакше вони не пропікуться за вказаний час. З цієї кількості тесту у мене вийшло 12 штук по 45 гр., Викласти у форму. Накрити чистим рушником, поставити у тепле місце (я ставлю на теплу батарею), ввімкнути духовку на 200 градусів. Поки духовка нагріватиметься, пампушки збільшаться у розмірі. Змастити їх молоком за допомогою силіконового пензлика.
Зменшити температуру до 190 градусів і випікати пампушки до борщу 20 хвилин на верхньому рівні в режимі "випікання" (верхнє та нижнє нагрівання без конвекції). Готові пампушки дістати з форми, накрити чистим рушником і дати їм трохи "відпочити".
У невеликій мисочці змішати пропущений через прес часник, додати дрібно нарізану зелень петрушки та кропу, додати 1 ст.л. олії, злегка посолити.
Читайте також:
Борщ буде завжди насиченим і червоним: як правильно зберігати буряки взимку, щоб вони не псувалися
Під борщ їх можна з'їсти одразу 5 штук: старовинний рецепт картопляних пончиків із часниковим соусом