Для приготування картопляних котлет з гречкою нам знадобляться інгредієнти, які практично завжди знайдуться в будинку будь-якої господині, тобто Ви можете приготувати котлети завжди, коли захочете:
- Крупа гречана – 80 грам;
- Картопля – 500 грам;
- Цибуля ріпчаста - 1 шт;
- Гриби – 200 г;
- Панірувальні сухарі – 3 ст.л;
- Олія - 30 мл;
- Сіль – 0,5 ч.л.;
- Перець чорний мелений на кінчику ножа.
З зазначеної кількості інгредієнтів виходить близько 15-16 котлет середнього розміру.
Картоплю ми миємо, і відварюємо "в мундирі".
Гречку промиваємо і варимо у співвідношенні 1:2 з водою, додаємо 1/5 ч. ложки солі.
Цибулю потрібно почистити, помити і нарізати дрібними кубиками.
Розігріваємо сковороду, і наливаємо 1 ст.ложку рафінованої олії. Обсмажуємо цибулю на слабкому вогні до появи золотистого відтінку, потім перекладаємо в інший посуд.
Тепер буде легше: графіки відключення світла 23 листопада – Укренерго потішило українців
Масштабне позбавлення пенсій у грудні: ПФУ поставив жорсткі вимоги
Володимир Зеленський відреагував на заяви російського диктатора: "Путін бреше, ми не вперше..."
У Софії Ротару з'явилися термінові справи в Москві: планує отримати щонайменше 500 тис. доларів
Зварену картоплю потрібно почистити і натерти на великій тертці. У мене трапився сорт картоплі, яка при варінні розсипалася, це видно на фото. Через це картопляно-гречаний фарш вийшов більш однорідним, тому що картопля не злипалася в грудки.
У глибокому посуді змішуємо картоплю, гречку, смажену цибулю, сіль та перець. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти, повинна вийти маса по консистенції, що нагадує пластилін. З цієї маси ліпимо котлетки довільної форми. Щоб фарш не прилипав до рук - їх потрібно постійно мочити у воді.
У блюдце насипаємо панірувальні сухарі, і кожну картопляно-гречану котлету обвалюємо в них.
На сковороді розігріваємо 2 ст. ложки олії для смаження. Акуратно викладаємо картопляно-гречані котлети та обсмажуємо з кожного боку по 5 хвилин. Вогонь необхідно зробити слабким, і слідкувати, щоб котлетки обсмажувалися до апетитної золотистої скоринки, а не до коричневої. Готові котлети можна викладати на паперові серветки, щоб пішла зайва олія.
Читайте також:
Так чинять хитрі французькі господині: як треба смажити котлети, щоб масло не бризкало зі сковорідки
Це потрібно спробувати: рецепт шведських котлет з буряком та фаршем
У сто разів смачніше за м'ясні: рецепт апетитних і швидких котлет з крабових паличок