Для приготування картопляних котлет з гречкою нам знадобляться інгредієнти, які практично завжди знайдуться в будинку будь-якої господині, тобто Ви можете приготувати котлети завжди, коли захочете:

  • Крупа гречана – 80 грам;
  • Картопля – 500 грам;
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт;
  • Гриби – 200 г;
  • Панірувальні сухарі – 3 ст.л;
  • Олія - ​​30 мл;
  • Сіль – 0,5 ч.л.;
  • Перець чорний мелений на кінчику ножа.

З зазначеної кількості інгредієнтів виходить близько 15-16 котлет середнього розміру.

Картоплю ми миємо, і відварюємо "в мундирі".

Гречку промиваємо і варимо у співвідношенні 1:2 з водою, додаємо 1/5 ч. ложки солі.

Цибулю потрібно почистити, помити і нарізати дрібними кубиками.

Розігріваємо сковороду, і наливаємо 1 ст.ложку рафінованої олії. Обсмажуємо цибулю на слабкому вогні до появи золотистого відтінку, потім перекладаємо в інший посуд.

Популярні новини зараз

Тепер буде легше: графіки відключення світла 23 листопада – Укренерго потішило українців

Масштабне позбавлення пенсій у грудні: ПФУ поставив жорсткі вимоги

Володимир Зеленський відреагував на заяви російського диктатора: "Путін бреше, ми не вперше..."

У Софії Ротару з'явилися термінові справи в Москві: планує отримати щонайменше 500 тис. доларів

Показати ще

Зварену картоплю потрібно почистити і натерти на великій тертці. У мене трапився сорт картоплі, яка при варінні розсипалася, це видно на фото. Через це картопляно-гречаний фарш вийшов більш однорідним, тому що картопля не злипалася в грудки.

У глибокому посуді змішуємо картоплю, гречку, смажену цибулю, сіль та перець. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти, повинна вийти маса по консистенції, що нагадує пластилін. З цієї маси ліпимо котлетки довільної форми. Щоб фарш не прилипав до рук - їх потрібно постійно мочити у воді.

У блюдце насипаємо панірувальні сухарі, і кожну картопляно-гречану котлету обвалюємо в них.

На сковороді розігріваємо 2 ст. ложки олії для смаження. Акуратно викладаємо картопляно-гречані котлети та обсмажуємо з кожного боку по 5 хвилин. Вогонь необхідно зробити слабким, і слідкувати, щоб котлетки обсмажувалися до апетитної золотистої скоринки, а не до коричневої. Готові котлети можна викладати на паперові серветки, щоб пішла зайва олія.

Читайте також:

Так чинять хитрі французькі господині: як треба смажити котлети, щоб масло не бризкало зі сковорідки

Це потрібно спробувати: рецепт шведських котлет з буряком та фаршем

Не дарма тітка Циля прославилася на всю Одесу: рецепт єврейських курячих котлет із крохмалем та майонезом

У сто разів смачніше за м'ясні: рецепт апетитних і швидких котлет з крабових паличок