Інгредієнти для цього рецепту потрібні звичайні, які майже завжди є вдома:

  • Сосиска – 6 шт.
  • Ряжанка – 150 мл, можна замінити на кефір із середнім відсотком жирності;
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Борошно – 8 ст. з гіркою
  • Сода – 0,5 ч.л.
  • Сіль - 1 щіпка (-і)
  • Олія - ​​500 мл для смаження

важливо!

  • Борошно в цьому рецепті можна використовувати звичайну пшеничну або замінити на кукурудзяну, тоді кляр вийде ще повітряніше.

Очистити сосиски від захисної плівки. Якщо сосиски довгі або дуже великі, розрізати їх на 2 частини. Нанизати кожну сосиску на дерев'яну паличку.

Якщо сосиски їтимуть діти прямо з палички, тоді потрібно зрізати гостру частину.

Вбити одне яйце в ряжанку. Усі інгредієнти мають бути кімнатної температури. Якщо ряжанка дуже холодна, тоді її потрібно підігріти 30-40 секунд у мікрохвильовій печі. Додати дрібку солі і все змішати до однорідності.

Я спеціально використовую склянку для приготування кляру, щоб потім було зручно занурювати туди сосиски.

Популярні новини зараз

Тепер буде легше: графіки відключення світла 23 листопада – Укренерго потішило українців

Польща зібралася перекрити кордон із Україною

Лимон для схуднення не вранці, а перед сном: як правильно вживати, щоб кілограми танули

Довідка ВЛК та виїзд за кордон: ТЦК вляпався за відмазки від мобілізації – гроші ллються фурами

Показати ще

Змішати борошно із содою. Всипати частинами борошно з содою у склянку з ряжанкою. Все змішати до однорідності, маса має бути без грудочок.

Перевірити готовий кляр, він має бути досить густим і важко стікати, навіть падати з віночка. Борошно може знадобитися трохи більше, ніж зазначено в інгредієнтах. Все залежить від якості борошна, густини ряжанки та розміру курячого яйця.

Влити олію в сотейник, що менше обсяг сотейника, краще. Прогріти масло на вогні трохи нижче за середнє. Якщо у вас є фритюр, можна використати його.

Занурити сосиску на паличці в кляр, рівномірно його розподілити прокрутивши сосиску. Вийняти сосиску в клярі зі склянки і занурити в розігріте масло. Олія повинна повністю покривати сосиску в клярі.

Сосиска може випливати, тоді її потрібно притримувати за паличку.

Прокручувати сосиски в гарячому маслі, так форма у сосисок у клярі буде ідеальною, і вони поступово просмажаться.

Смажити сосиски в клярі на середньому вогні до утворення золотистої скоринки з усіх боків.

Готові сосиски виходять рум'яними, засмаженими, зі смачною і хрусткою скоринкою. Подати до сосисок у клярі можна улюблений соус чи кетчуп. Таку цікаву страву можна приготувати на дитячий день народження або будь-яке інше свято.

Читайте також:

Вони розлітаються швидше за насіння: рецепт апетитних сирних паличок у лаваші та клярі

Готуються дуже швидко: рецепт апетитних крабових паличок у клярі на сковороді

Можна готувати і на свята, і будь-якого дня: рецепт свинини в клярі по-китайськи

Захочеться з'їдати по кілька штук: рецепт справжніх сардельок у клярі по-київськи