Приготування соковитих зразів зі свинячого фаршу з сирною начинкою та зеленню - це чудовий спосіб урізноманітнити свій стіл.

Ця страва поєднує в собі ніжність м'яса, кремовість сиру та аромат свіжих зелених. Подача таких зразів на обід чи вечерю обов'язково порадує всю родину.

Для того, щоб приготувати цю страву для семи порцій, вам знадобляться такі інгредієнти:

  • 500 г свинячого фаршу, який можна взяти будь-якій частині свинини, переважно м'якоті;
  • 250 г сиру з будь-якою жирністю;
  • 60 г білого хліба, який можна замінити батоном, булкою чи багетом;
  • 50 мл молока (бажано повножирного), можна використовувати воду, але молоко робить котлети ніжнішими;
  • 150 г цибулі;
  • 10 г часнику (за бажанням);
  • 1 яйце;
  • Сіль та перець за смаком;
  • 1 чайна ложка сушеного кропу;
  • 15 г свіжої петрушки;
  • 50 г панірувальних сухарів для обсипання;
  • 50 мл олії для смаження.

Приступаємо до приготування:

  1. Почнемо із підготовки хліба. Якщо він має скоринку, її можна обрізати, хоч це необов'язково. Наріжте хліб на шматочки і помістіть в глибоку миску. Залийте хліб молоком і залиште на 10-15 хвилин, періодично помішуючи, щоб шматочки рівномірно просочилися молоком.

  2. Коли хліб просочується, промийте свинячий фарш і обсушіть його паперовим рушником. Наріжте фарш на маленькі шматочки.

  3. Почистіть цибулю та часник. Цибулю наріжте дрібно.

    Популярні новини зараз

    Син Віктора Павліка заробляє гроші в 3 роки: Катя Репяхова розповіла, що робить

    Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни

    Віра Брежнєва одразу після потяга несподівано опинилася у Києві: українці шоковані

    Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."

    Показати ще
  4. Якщо хліб надмірно вологий після замочування в молоці, злегка відіжміть зайву рідину.

  5. Пропустіть через м'ясорубку м'ясо, часник, цибулю та хліб.

  6. У масу додайте яйце, сіль, перець і сушений кріп. Добре перемішайте усі інгредієнти.

  7. Щоб фарш став щільнішим, приступіть до відбивання його. Візьміть невелику порцію фаршу та з силою киньте назад у миску. Повторюйте цю дію кілька разів, щоб фарш добре змішався та став щільним.

  8. Для приготування начинки розкладіть сир в окрему миску і розімніть ложкою, щоб розбити грудочки. Якщо сир надто сухий, додайте трохи сметани або молока для м'якості. Додайте дрібно нарізану свіжу петрушку, посоліть і поперчіть до смаку.

  9. Вологими руками візьміть невелику порцію м'ясного фаршу, приблизно 50-60 г, і сформуйте коржик. У центр коржика помістіть порцію сирної начинки. Потім акуратно закрийте начинку м'ясом, щоб утворити зразок.

  10. Обережно обваляйте кожен зраз у панірувальних сухарях, щоб вони покрилися рівномірно.

  11. Нагрійте сковороду з олією на середньому вогні. Якщо у вас пергамент для смаження, викладіть його на сковороду, щоб зрази не прилипли. Обсмажуйте зрази на середньому вогні по 3-4 хвилини з кожного боку, доки вони не стануть золотистими.

  12. Після смаження викладіть зрази на паперовий рушник, щоб позбавитися зайвої олії.

  13. Готові зрази можна подавати з кисло-солодким соусом, свіжою зеленню та овочами.

Смачного!