Для приготування цієї простої та смачної страви, пиріжків з багету з грибами та сиром, вам знадобляться наступні інгредієнти на 4 порції:
- 1 багет (краще вибрати свіжий і не надто твердий)
- 200 г печериць (або будь-яких інших грибів на ваш смак)
- 100 г твердого сиру (найкраще підійде сир середньої твердості, який добре тереться)
- 3 столові ложки сметани (краще використовувати сметану з низьким вмістом жиру)
- 1 часник
- 1 зубчик чеснока
- 50 г олії (для обсмажування)
- Сіль та перець за смаком
Тепер перейдемо до приготування:
-
Почнемо з підготовки багету. Наріжте його на шматочки приблизно 5-7 см завширшки. Для кожного шматочка багета видаліть м'якуш таким чином, щоб виявилися невеликі порожнини, схожі на човники. Викладіть ці багетні "човники" на деко, попередньо змащене олією.
-
Тепер приступимо до приготування начинки. Наріжте печериці (чи інші гриби) дрібними кубиками. Також наріжте цибулю та часник.
-
Приготуйте сковороду. Розігрійте на ній рослинну олію і обсмажте на ній гриби разом із цибулею та часником. Гриби обсмажуйте до золотистої скоринки, додаючи цибулю та часник за пару хвилин до закінчення обсмажування. Потім додайте сметану і добре перемішайте. Приправте суміш сіллю та перцем на ваш смак.
-
Тепер наповніть кожну "човник" з багету приготованою начинкою з грибів. Після цього посипте зверху кожну "човник" натертим сиром.
-
Розігрійте духовку до 200 градусів. Покладіть лист з пиріжками з багету в розігріту духовку і готуйте їх приблизно 10 хвилин, поки сир зверху не розплавиться і не стане золотистим .
Популярні новини зараз"Мімоза" на столі більше не з'явиться: рецепт салату "Маркіза", який давно замінив радянську класику
Підгодуйте томати йодом і одразу отримайте 2 бонуси: навіщо це роблять досвідчені городники
Маша Єфросиніна нарешті показала радість зустрічі з воїном ЗСУ: "Як сильно мені зараз потрібний"
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
-
Готово! Пиріжки з багету з грибами та сиром, відомі також як "Лінива дружина", готові до подачі. Насолоджуйтесь смачною та поживною вечерею або перекусом!