Для приготування запеченої картоплі розігрійте духовку до 180 °C. Змастіть олією жаростійку форму. Ретельно вимийте картоплю щіткою, змастіть олією і розкладіть у формі. Запікайте у центрі духовки протягом 50 хв.
Розріжте скумбрію вздовж, видаліть хребтову кістку, вийміть пінцетом дрібні кісточки, зніміть шкіру. Філе порубайте ножем і покладіть у миску. Додайте йогурт, гірчицю та дрібно нарізаний кріп і перемішайте.
Вийміть картопля з духовки і трохи остудіть. Надріжте кожну картоплину вздовж, не прорізаючи до кінця. Злегка стисніть, щоб утворилася кишеня.
Наповніть начинкою зі скумбрії, посипте паприкою чи чорним перцем і подавайте.
Зазначимо, що запечена картопля - найбільш оптимальний варіант термічної обробки цього овочу, адже в цьому випадку зберігаються корисні властивості.
А ще печена коренеплід має дуже низький показник калорійності (близько 70 ккал на 100 г) і може вважатися дієтичним продуктом, особливо якщо не додавати до нього тваринні жири, т.к. вони погано взаємодіють із вуглеводами.
Гідна страва для новорічного столу: рецепт салату "Сніжок" з куркою та кукурудзою, щоб хоч десь був сніг
У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки
"Мімоза" на столі більше не з'явиться: рецепт салату "Маркіза", який давно замінив радянську класику
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
Читайте також:
Облизуватимете і пальці, і тарілку: рецепт запеченого карася з яблуком і капустою
Аромат буде чутно навіть у сусідньому під'їзді: рецепт картоплі чеською, запеченою у пергаменті
Від цього запаху прокидається апетит: рецепт запеченої картоплі по-польськи з одним секретом