Досвідчена господиня розмістила в мережі рецепт чудового листкового салату з буряків, моркви та сиру.

Інгредієнти (на 4 порції):

2 варені або запечені буряки.

3 сирі моркви.

150 м твердого сиру.

1 жменя очищених волоських горіхів.

Популярні новини зараз

Повернення в СРСР: де на дорогах почнуть з'являтися автобуси-витверезники

Чим підгодувати часник навесні, щоб він виріс розміром із куряче яйце: секрет турецьких городників

Не всі про це знають: чому у деяких селах намагаються не висаджувати калину біля будинку

Ви будете хвалитися ними перед усіма знайомими: рецепт листкових пиріжків з рибою та картоплею

Показати ще

1 жменю ізюму.

3 зубчики часнику.

Майонез, до смаку.

1 невеликий шматочок редис дайкон (для прикраси).

Свіжа петрушка.

Інструкції:

Підготуйте інгредієнти, заздалегідь відваривши буряк або запекти його. Коли вона охолоне, очистіть і натріть на дрібній тертці.

Подрібніть волоські горіхи і змішайте їх з тертим буряком. Додайте в суміш майонез і обережно перемішайте, збиваючи.

Домашній майонез. Фото: YouTube

Натріть сиру моркву та відкладіть дві повні ложки для прикраси салату. Моркву, що залишилася, змішати з родзинками і майонезом, зберігаючи суміш повітряної.

Потім натріть твердий сир і додайте подрібнений часник. Будьте обережні із сирною сумішшю, щоб вона не злиплася. Нанесіть на сир сіточку майонезу і трохи перемішайте.

На плоску тарілку середнього розміру почніть викладати салат шарами. Почніть із суміші моркви та родзинок як перший шар, потім суміш сиру і часнику як другий шар, а потім суміш буряків і волоських горіхів як третій шар.

Також прикрасьте боки салату тертою морквою, що залишилася. По краю зробіть вінок із тертого сиру.

Для святкової нотки додайте зверху салату трояндочки дайкон і листя петрушки.

Читайте також:

Їх розхоплюють двома руками: рецепт домашніх пиріжків з картопляним пюре та черемшею

Пісно, ​​ситно та апетитно: рецепт незвичайної гречки з капустою, цибулею та морквою

Прям як у ресторані: рецепт австрійського картопляного салату із заправкою з бульйону