Соковиті, пишні, ароматні котлетки завжди актуальні як до сімейних посиденьок, так і до святкового столу. Зазвичай ми готуємо цю страву з м'ясного фаршу, проте її цілком можна замінити більш бюджетними курячими серцями. Так, за невеликі гроші на вашому столі будуть незвичайні, але дуже смачні котлетки.

Насамперед потрібно підготувати інгредієнти для котлет:

  • курячі серця - 700 г;
  • картопля – 310 г;
  • цибуля ріпчаста - 90 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • борошно - 50 г (приблизно 3 ст. ложки);
  • сіль – 7 г (за смаком);
  • перець чорний мелений - 1/4 ч. ложки;
  • сухарі панірувальні - 80 г (5 ст. ложок);
  • олія рослинна - 40 мл (3 ст. ложки)

Картоплю очистіть, промийте. Залийте у каструлі водою, доведіть до кипіння, посоліть (0,25 ч. ложки). Варіть до готовності 20-25 хвилин. Готову картоплю остудіть.

Курячі серця ретельно миємо під проточною водою. Далі видаляємо жир, протоки, судини і повторно їх миємо. Викладаємо на друшляк, щоб стекла вся рідина.

Цибулю очистіть, наріжте довільними шматочками.

Підготовлені курячі серця пропускаємо через м'ясорубку разом із цибулею.

Популярні новини зараз

Був главою уряду: кращого друга Путіна розстріляли прямо біля його лімузина.

У вас щелепа обвисне: за якою ціною в Україні почали продавати молоду черешню

Хитрість наших бабусь: що зробити, щоби до сковорідки нічого не прилипало

Вже тоді крали: з якоїсь американської машини повністю скопіювали "Волгу". Фото

Показати ще

Фарш із курячих сердець

Охолоджену картоплю теж потрібно подрібнити за допомогою м'ясорубки.

Яйце вбийте в миску. Посоліть (0,75 ч. ложки) і поперчіть. Усі інгредієнти добре перемішайте.

Додаємо борошно (борошно може знадобитися трохи більше або менше, залежить від консистенції фаршу), добре перемішати. Миску з фаршем накриваємо харчовою плівкою та ставимо в холодильник на 30 хвилин.

З фаршу формуємо невеликі заготовки бажаної форми (приблизно виходить 20 шт.). Їх потрібно обваляти в панірувальних сухарях з усіх боків.

За бажанням сковороду можна вистелити пергаментом. Влийте олію, розігрійте на помірному вогні. Потім зменшіть вогонь до мінімального. Викладіть котлети та смажте під кришкою 5-7 хвилин.

Потім переверніть. Смажте ще 5-7 хвилин під кришкою.

Готові котлети потрібно викласти на паперовий рушник, щоб увібрала зайву олію. Так засмажити всі котлети.

Котлети з курячого серця і картоплі можна подати з соусом, овочами, зеленню, будь-яким гарніром або просто з хлібом.

Читайте також:

Ніжні, соковиті та неймовірно смачні: рецепт рубаних курячих котлет з рисом та болгарським перцем

Вам захочеться пити її прямо з тарілки: рецепт найсмачнішої підливи для котлет, в яку ви закохаєтеся

Їх з'їдають відразу по три штуки: рецепт рубаних курячих котлет із кукурудзою