Соковиті, пишні, ароматні котлетки завжди актуальні як до сімейних посиденьок, так і до святкового столу. Зазвичай ми готуємо цю страву з м'ясного фаршу, проте її цілком можна замінити більш бюджетними курячими серцями. Так, за невеликі гроші на вашому столі будуть незвичайні, але дуже смачні котлетки.
Насамперед потрібно підготувати інгредієнти для котлет:
- курячі серця - 700 г;
- картопля – 310 г;
- цибуля ріпчаста - 90 г;
- яйце – 1 шт.;
- борошно - 50 г (приблизно 3 ст. ложки);
- сіль – 7 г (за смаком);
- перець чорний мелений - 1/4 ч. ложки;
- сухарі панірувальні - 80 г (5 ст. ложок);
- олія рослинна - 40 мл (3 ст. ложки)
Картоплю очистіть, промийте. Залийте у каструлі водою, доведіть до кипіння, посоліть (0,25 ч. ложки). Варіть до готовності 20-25 хвилин. Готову картоплю остудіть.
Курячі серця ретельно миємо під проточною водою. Далі видаляємо жир, протоки, судини і повторно їх миємо. Викладаємо на друшляк, щоб стекла вся рідина.
Цибулю очистіть, наріжте довільними шматочками.
Підготовлені курячі серця пропускаємо через м'ясорубку разом із цибулею.
Тепер буде легше: графіки відключення світла 23 листопада – Укренерго потішило українців
Польща зібралася перекрити кордон із Україною
Лимон для схуднення не вранці, а перед сном: як правильно вживати, щоб кілограми танули
Син Віктора Павліка заробляє гроші в 3 роки: Катя Репяхова розповіла, що робить
Охолоджену картоплю теж потрібно подрібнити за допомогою м'ясорубки.
Яйце вбийте в миску. Посоліть (0,75 ч. ложки) і поперчіть. Усі інгредієнти добре перемішайте.
Додаємо борошно (борошно може знадобитися трохи більше або менше, залежить від консистенції фаршу), добре перемішати. Миску з фаршем накриваємо харчовою плівкою та ставимо в холодильник на 30 хвилин.
З фаршу формуємо невеликі заготовки бажаної форми (приблизно виходить 20 шт.). Їх потрібно обваляти в панірувальних сухарях з усіх боків.
Потім переверніть. Смажте ще 5-7 хвилин під кришкою.
Готові котлети потрібно викласти на паперовий рушник, щоб увібрала зайву олію. Так засмажити всі котлети.
Котлети з курячого серця і картоплі можна подати з соусом, овочами, зеленню, будь-яким гарніром або просто з хлібом.
Читайте також:
Ніжні, соковиті та неймовірно смачні: рецепт рубаних курячих котлет з рисом та болгарським перцем
Вам захочеться пити її прямо з тарілки: рецепт найсмачнішої підливи для котлет, в яку ви закохаєтеся
Їх з'їдають відразу по три штуки: рецепт рубаних курячих котлет із кукурудзою