Якщо ви любите, щоб ваше меню було різноманітним, вмієте розбиратися в рибі та любите рибні закуски, то запропонований рецепт для вас.

Так, одним із варіантів приготування коропа є холодець – найсмачніша закуска для будь-якого свята.

Разом з тим, вибираючи цю рибу для холодцю, краще віддати перевагу дзеркальному виду: він жирніший, та й з лускою буде менше мороки. Що ж стосується ваги, то в самий раз буде кілограмовий короп або трохи більше, оскільки більш великі особини можуть мати не такий ніжний і солодкий смак.

  • короп – 2.6 кг;
  • вода – 2.5 л;
  • соль – 1 ст. л.;
  • приправа до риби – 1 ст. л.;
  • часник, зубчики – 2 шт.;
  • лавровий лист – 2 шт.;
  • гвоздика – 4 шт.;
  • перець запашний, горошок – 2 шт.;
  • перець чорний, горошок – 6 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • петрушка, гілочка до смаку.

На першому етапі приготування коропа потрібно очистити від луски, видалити плавці і випатрати нутрощі. Відріжте голову, хвіст і плавці (придатні для бульйону).

Добре промийте під проточною водою.

Наріжте тушку на маленькі шматки.

Популярні новини зараз

У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки

Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання

Олексій "Позитив" Завгородній вперше зізнався, як освідчився Сахневич: обидвоє були в шлюбі

Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."

Показати ще

Замочіть у холодній воді желатин.

Почистіть цибулю і наріжте скибочками. Вимиту та очищену моркву наріжте кружальцями. Почистіть часник і наріжте дрібно.

Закип'ятіть воду, покладіть у неї сіль, спеції, овочі, а також голову, плавці та хвіст. Зменшіть вогонь і кип'ятіть 15-20 хвилин|мінути| на маленькому вогні - не забувайте знімати шум.

Коли морква стане м'якою, вийміть голову, плавці, хвіст, натомість покладіть шматочки тушки. Можна додати ікру, якщо є. Зніміть шум, додайте приправу. Моркву викладете в миски, в яких заливатимете холодець. Готуйте ще 5 хвилин.

Вийміть із бульйону рибу.

Далі потрібно додати в бульйон желатин, добре розмішати до повного його розчинення. Доводимо бульйон до кипіння.

Бульйон процідіть через дрібне сито, щоб позбавитися кісточок - він повинен вийти наваристим і ароматним.

Далі викладаємо у глибоку ємність шматочки риби, по колу прикрашаємо кружальцями моркви та петрушкою та заливаємо ароматним бульйоном.

Страву із заливним поставити на холод приблизно на 6-8 годин. Подавати холодним, коли желе повністю застигне.

Зверху прикрасьте свіжими листочками шавлії та розмарину.

Читайте також:

Ще не все пропало: що потрібно зробити, щоб холодець став прозорим, навіть якщо він помутнішав

Чудово підходить під святковий холодець: рецепт польської закуски з яйцем та хріном

Холодець застигне дуже швидко: що потрібно зробити, якщо ви його варите без желатину