Ситні гарячі бутерброди – гарний варіант сніданку нашвидкуруч. Ще б пак, в таку страву можна додати будь-який інгредієнт за смаком і приготувати на плиті, в духовці або в мікрохвильовій печі. Бутерброд можна загорнути у фольгу та взяти на роботу або дати дитині до школи.
До речі, дієтологи рекомендують використовувати для тосту на сніданок хліб із борошна грубішого помелу. А в ідеалі робити бутерброд із цільнозернового бездрожжового хліба – він менш калорійний та покращує обмін речовин.
Яйця рекомендується заздалегідь вийняти з холодильника, щоб вони були кімнатної температури.
Хліб наріжте однаковими по товщині скибочками. Краще використовувати хліб у заводській нарізці, щоб вони були однакові. Зробіть за допомогою круглої форми в кожній скибочці отвір. Слідкуйте, щоб отвори були на одному рівні.
Наріжте ковбасу маленькими кубиками. Помідор промийте, обсушіть рушником. Потім акуратно наріжте маленькими кубиками, намагаючись не пом'яти плід.
На сковороді розігрійте олію (будь-яке, на ваш смак) і викладіть 4 скибочки хліба. Підсмажуйте на середньому вогні буквально пару хвилин, доки вони не зарум'яняться.
Втеча після повістки - це вже тюрма: як за 5 хвилин стати військовим і злочинцем одночасно
"Краще дайте Україні зброї": Лайма Вайкуле емоційно звернулася до світу зі сцени свого фестивалю
Не викидай кавову гущу: ось що станеться з твоєю грядкою всього за тиждень
Як забути про прополку: хитрий серпневий прийом проти бур'янів від колишніх городників
Візьміть невелику миску і натріть сир. Найзручніше використовувати велику тертку. Посипте тертим сиром хліб на сковороді. Візьміть 4 скибочки хліба, що залишилися, і покладіть їх на 4 скибочки, які вже підсмажуються.
У вас повинен вийти подвійний бутерброд із шаром тертого сиру посередині. Слідкуйте, щоб отвори у верхній та нижній скибочках хліба збігалися між собою.
У кожне поглиблення у середині скибочки, викладіть нарізану кубиками ковбасу та помідори, посипте тертим сиром. Яйця по одному розбивайте в невелику піалу і акуратно вливайте в круглий отвір. Посоліть і поперчіть до смаку.
Переверніть бутерброди за допомогою лопатки на інший бік і смажте ще 2-3 хвилини, доки яйце не приготується. При подачі посипте рубаною зеленню.
Читайте також:
Сусіди проситимуться до вас на сніданок: як приготувати ароматні ванільні сирники
Від такого сніданку буде важко відмовитися: рецепт ситного омлету з бринзою та помідорами
І на сніданок, і на вечерю: рецепт тонких млинців, фаршированих сиром та зеленню