Салат з картоплею - це смачна і ситна страва, яка стане відмінним доповненням до святкового столу. Поєднання відвареної картоплі зі свіжими овочами та ароматною заправкою робить цей салат особливо привабливим.

Отже, щоб приготувати салат з редискою, молодою картоплею та огірками, знадобиться такий набір продуктів:

  • картопля – 300 г (2 шт.);
  • редька – 200 г;
  • огірок – 200 г;
  • кріп свіжий – 10 г;
  • цибуля зелена - 10 г;
  • сметана – 60 г;
  • соєвий соус – 20 мл;
  • олія оливкова - 30 мл (2 ст. ложки);
  • олія рослинна - 15 мл (1 ст. ложка);
  • кунжут – 10 г;
  • соль - 1/4 ч. ложки;
  • перець чорний мелений - 1/8 ч. ложки

Наперед для салату потрібно відварити картоплю.

важливо!

  • Вибирайте щільні бульби правильної форми та без пошкоджень. Нехай усі картоплини будуть одного сорту та приблизно одного розміру – так вони зваряться одночасно.

Картопля для салату краще варити в мундирі і опускати не в холодну, а киплячу воду: так овоч буде смачнішим. Поставте каструлю, наповнену водою на 2/3 на вогонь. Поки рідина гріється, добре вимийте картоплини.

Для салату краще варити картоплю повністю, не розрізаючи на частини. Щоб шкірка не лопнула, можна в кількох місцях злегка проколоти її зубочисткою. Опустіть бульби в киплячу воду, дочекайтеся повторного закипання та зменшіть вогонь. Можна прикрити каструлю кришкою. Відварюємо картоплю приблизно 20 хвилин, дістаємо з відвару та остуджуємо.

Популярні новини зараз

"Я себе дуже накрутив": Тарас Цимбалюк відверто розповів про проблеми з серцем перед стартом "Холостяка"

Софія Ротару знайшлася на Великдень та передала важливу заяву 20 квітня

Світлий Великдень-2025: привітання близьким, друзям та колегам у прозі на свято

Секрет розкішного волосся - не в салоні і не в банці за тисячу гривень, але компліменти будете чути від усіх

Показати ще

Огірки нарізаємо тонкими півколами.
Редиску також нарізаємо тонкими півколами.

Дрібно нарізаємо зелену цибулю та кріп.

Картоплю очищаємо. Якщо картопля молода і шкірка тонка, можна не очищати. Нарізаємо картоплю великими скибочками.

Для заправки в піалу відправляємо сметану, оливкову олію та соєвий соус. Перемішуємо заправлення.

У сковороді розігріваємо олію. Викладаємо картоплю у сковороду.

Обсмажуємо картоплю 10-15 хвилин до золотистості.

У салатник відправляємо картоплю, огірки, редиску та зелень.

Солим и перчим салат. Добавляем заправку.

Перемішуємо салат.

Викладаємо салат у салатник, посипаємо кунжутом і подаємо до столу.

Швидко та дуже апетитно: рецепт тушкованої молодої капусти з курячим фаршем та томатною пастою

Перцю вистачить і на салати, і на консервацію: як отримати багатий урожай – секрети городників