Соковиті, просочені ароматом та смаком запеченого бекону, кабачки та м'яка, з апетитною рум'яною скоринкою картопля – ідеально для сімейного обіду чи вечері!

Картопля молода - 600 г Кабачки або цукіні – 600 г (2 шт.) Бекон – 120 г Часник - 3-4 зубчики Олія - ​​2-3 ст. ложки Перець чорний мелений - 0,5 ч. ложки Часник сухий – 0,5 ч. ложки Чебрець свіжий - 2-3 гілочки Соль - 1 ч. ложка

Кабачки або цукіні вимийте, наріжте кружальцями завтовшки близько 0,5 см. Посоліть і залиште на дошці на 5-10 хвилин.

Розігрійте духовку до 200 градусів.
Струсіть воду з кабачків і викладіть на дно форми злегка внахлест один на одного так, щоб вони повністю закривали дно форми для запікання.

Бекон наріжте невеликими пластинками.

Викладіть бекон на кабачки.

Картопля дуже ретельно вимийте щіткою, обсушіть і наріжте скибочками приблизно 0,4-0,5 см завтовшки.

Часник наріжте платівками.
Перекладіть картоплю в миску, додайте сіль, сухий часник, чорний перець чи інші спеції на смак. Влийте олію і додайте часник.

Популярні новини зараз

Страшний сон "ухилянтів": мобілізація кардинально змінить підхід - ніяк не сховатись

Ваш знак Зодіаку зберігає суперсилу: дізнайтеся про свій таємний талант, поки ніхто не здогадався

Ці три знаки Зодіаку зводять чоловіків з розуму: перед їхніми чарами неможливо встояти

Долар шокує українців? Чи злетить курс до 42 гривень вже цього місяця, прогноз курсу валют

Показати ще

Викладіть у форму для запікання скибочки картоплі також злегка внахлест один на одного.

Запікайте кабачки з картоплею 25 хвилин під фольгою, потім зніміть фольгу і запікайте ще 25-30 хвилин.

Подавайте страву у гарячому вигляді, присипавши свіжою зеленню чебрецю, кропу чи петрушки.