У мережі опублікували рецепт приготування вареників з капустою, тушкованою зі смаженим беконом, часником та кропом.
Інгредієнти (на 4 порції).
Для тіста:
480-500 г пшеничного борошна (близько 4 склянок об'ємом 200 мл).
2 жовтки.
2 столові ложки олії.
У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки
Доплати до пенсії: які види соціальної допомоги отримають пенсіонери
"Мімоза" на столі більше не з'явиться: рецепт салату "Маркіза", який давно замінив радянську класику
Які рослини в жодному разі не можна обрізати восени: моліться, якщо ви це зробили
250 мл води.
0,5 ч.л. солі.
Для начинки:
800 г молодої капусти.
200 г бекону (свіжого чи копченого).
1 зубчик чеснока.
10 г свіжого кропу.
Сіль за смаком.
Чорний мелений перець за смаком.
Інструкції:
Бекон вимийте, обсушіть паперовим рушником та наріжте невеликими кубиками. Помістіть його у розігріту глибоку сковороду чи казан. Смажте на слабкому вогні 8-10 хвилин, поки бекон не виділить жир і не підрум'яниться. (Масло додавати не потрібно)
Очистіть часник і наріжте його невеликими шматочками. Додати до бекону. Перемішати та смажити на слабкому вогні близько 1 хвилини.
Вимийте та обсушіть молоду капусту, видаліть верхнє листя і наріжте тонкими смужками, а потім кубиками. Додайте капусту до бекону і перемішайте.
Потім потрібно накрити кришкою і гасити, іноді помішуючи, 15-20 хвилин, поки капуста не стане м'якою.
Вимийте, обсушіть і дрібно наріжте кріп. Додайте його до капусти. Додайте сіль та перець за смаком. Перемішайте та тушкуйте ще 2-3 хвилини.
Після цього просійте борошно в глибоку миску, додайте сіль і перемішайте. Зробіть поглиблення у центрі борошняної суміші.
Збийте яєчні жовтки і вилийте в поглиблення. Додайте олію та воду кімнатної температури.
Перемішайте ложкою, поки всі сухі інгредієнти не стануть зволоженими. Викладіть тісто на дошку і місіть руками 10-15 хвилин, доки воно не стане однорідним і гладким. При необхідності додайте трохи борошна, щоб воно не прилипло до рук та дошки. Готове тісто має бути досить щільним та не липким.
Розділіть його на чотири частини та працюйте з кожною по черзі. Заготовки, що залишилися, накрийте кухонним рушником або харчовою плівкою, щоб не допустити висихання.
Розкотіть шматок тіста в тонкий пласт (товщиною 2-3 мм). Формочкою для печива або склянкою виріжте кружальця. З кожного шматка має вийти приблизно 12 кружечків діаметром 7,5 см.
Помістіть частину капустяної начинки до центру кожного кола тіста. Краї добре защипніть, щоб закріпити.
Повторіть те ж саме з тістом і начинкою, що залишилися.
Потім доведіть до кипіння велику каструлю з водою та додайте сіль. Помістіть у киплячу воду порцію вареників (10-15 штук). Перемішайте та доведіть до кипіння. Варіть близько 5-7 хвилин після того, як вони випливуть на поверхню.
Ось і все, посипте страву рубаним кропом і полийте розтопленим маслом або сметаною.
І ось спробуйте від цього відмовитись: рецепт гречки з фаршем у томатному соусі