У мережі опублікували рецепт приготування вареників з капустою, тушкованою зі смаженим беконом, часником та кропом.

Інгредієнти (на 4 порції).

Для тіста:

480-500 г пшеничного борошна (близько 4 склянок об'ємом 200 мл).

2 жовтки.

2 столові ложки олії.

Популярні новини зараз

У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки

Доплати до пенсії: які види соціальної допомоги отримають пенсіонери

"Мімоза" на столі більше не з'явиться: рецепт салату "Маркіза", який давно замінив радянську класику

Які рослини в жодному разі не можна обрізати восени: моліться, якщо ви це зробили

Показати ще

250 мл води.

0,5 ч.л. солі.

Для начинки:

800 г молодої капусти.

200 г бекону (свіжого чи копченого).

1 зубчик чеснока.

10 г свіжого кропу.

Сіль за смаком.

Чорний мелений перець за смаком.

Інструкції:

Бекон вимийте, обсушіть паперовим рушником та наріжте невеликими кубиками. Помістіть його у розігріту глибоку сковороду чи казан. Смажте на слабкому вогні 8-10 хвилин, поки бекон не виділить жир і не підрум'яниться. (Масло додавати не потрібно)

Очистіть часник і наріжте його невеликими шматочками. Додати до бекону. Перемішати та смажити на слабкому вогні близько 1 хвилини.

Вимийте та обсушіть молоду капусту, видаліть верхнє листя і наріжте тонкими смужками, а потім кубиками. Додайте капусту до бекону і перемішайте.

Потім потрібно накрити кришкою і гасити, іноді помішуючи, 15-20 хвилин, поки капуста не стане м'якою.

Вимийте, обсушіть і дрібно наріжте кріп. Додайте його до капусти. Додайте сіль та перець за смаком. Перемішайте та тушкуйте ще 2-3 хвилини.

Після цього просійте борошно в глибоку миску, додайте сіль і перемішайте. Зробіть поглиблення у центрі борошняної суміші.

Збийте яєчні жовтки і вилийте в поглиблення. Додайте олію та воду кімнатної температури.

Перемішайте ложкою, поки всі сухі інгредієнти не стануть зволоженими. Викладіть тісто на дошку і місіть руками 10-15 хвилин, доки воно не стане однорідним і гладким. При необхідності додайте трохи борошна, щоб воно не прилипло до рук та дошки. Готове тісто має бути досить щільним та не липким.

Розділіть його на чотири частини та працюйте з кожною по черзі. Заготовки, що залишилися, накрийте кухонним рушником або харчовою плівкою, щоб не допустити висихання.

Розкотіть шматок тіста в тонкий пласт (товщиною 2-3 мм). Формочкою для печива або склянкою виріжте кружальця. З кожного шматка має вийти приблизно 12 кружечків діаметром 7,5 см.

Помістіть частину капустяної начинки до центру кожного кола тіста. Краї добре защипніть, щоб закріпити.

Повторіть те ж саме з тістом і начинкою, що залишилися.

Потім доведіть до кипіння велику каструлю з водою та додайте сіль. Помістіть у киплячу воду порцію вареників (10-15 штук). Перемішайте та доведіть до кипіння. Варіть близько 5-7 хвилин після того, як вони випливуть на поверхню.

Ось і все, посипте страву рубаним кропом і полийте розтопленим маслом або сметаною.

Читайте також:

І ось спробуйте від цього відмовитись: рецепт гречки з фаршем у томатному соусі

Ідеальний варіант після роботи: рецепт салату з молодою капустою, плавленим сиром, помідором та яйцем

Смачніше ви ще не куштували: рецепт картопляних зраз з молодою капустою, протушкованою в томатній пасті