На перший погляд, чучевар – це складна страва. Однак, раз спробувавши, Ви ще не раз готуватимете ці ароматні домашні пельмені з бараниною в насиченому м'ясному бульйоні з овочами. Дуже ситно та смачно.
Насамперед готуємо прісне тісто.
Продукти:
- борошно - 200 г;
 - вода – 100 мл (приблизно);
 - сіль - 2 щіпки.
 
Просіяти борошно із сіллю та за допомогою води замішуємо гладке однорідне тісто. Його потрібно загорнути у харчову плівку та помістити в холодильник на 30 хв.
Тим часом нарізаємо м'ясо на маленькі шматочки і подрібнюємо їх великим ножем у фарш. Так само подрібнюємо цибулю, часник. Все змішуємо та додаємо спеції.
Інгредієнти для фаршу:
Гроші під ялинку: українцям заплатять до 6500 грн зимової допомоги - хто отримає нову "тисячу Зеленського" і більше
Не всі гроші рахуються: ПФУ пояснив, які доходи не позбавлять українців субсидії цієї зими
"Наша мрія здійснилась": ексучасниця "Холостяка" вперше стала мамою
Пенсіонери, увага: без цієї довідки не дадуть субсидію на зиму 2025, що треба зробити просто зараз
- баранина – 150 г;
 - цибуля – 0,5 гол.;
 - часник - 1 зуб.;
 - коріандр мелений - 1 ч. л.;
 - сіль та перець – за смаком;
 - петрушка, кінза, кріп за бажанням.
 
Розділіть тісто на кілька частин. Розкотіть у тонкі пласти та виріжте заготовки для пельменів. На кожен шматочок тіста покладіть фарш. Акуратно заліпіть краї та з'єднайте протилежні куточки.
Готуємо соус для чучвари:
- морква – 0,5 шт;
 - цибуля – 1 головка;
 - помідори – 3 шт.;
 - вода - 400 мл.
 
Для цього нарізаємо цибулю кубиком та моркву. З помідорів знімаємо шкірку та нарізаємо кубиком. Обсмажуємо цибулю та моркву хвилин 10. Потім додаємо помідори, гасимо 5 хвилин на середньому вогні, солимо.
Укладаємо "чучварики", що зліпилися, додаємо воду і гасимо хвилин 15-20.
Зніміть готову страву з вогню та залиште на 10–15 хвилин. Перед подачею посипте рубаною зеленню.
Швидко, смачно та апетитно: рецепт салату з молодої картоплі, кукурудзи та яєць
Дуже швидко і дуже апетитно: рецепт вареників з молодою капустою та беконом
Їх розхоплюватимуть двома руками: рецепт млинців з кабачків, картоплі та сиру
