Кожна господиня знає, що кабачки на смак нейтральні, тому вони дуже добре поєднуються з різними ягодами та фруктами, вбираючи їх смакові відтінки. Наприклад, якщо приготувати консервовані кабачки з вишнею, то кабачки набудуть вишневого смаку та аромату, стають кисло-солодкими – так вийде чудова заготівля, яка подарує взимку аромат літа.

Отже, щоб приготувати мариновані кабачки з вишнею , потрібно підготувати такі продукти:

  • кабачки – 800 г;
  • вишня – 300 г;
  • цукор – 250 г;
  • вода - 600 мл.

Важливо!

  • Якщо вишня надто кисла – кількість цукру можна збільшити.

Кабачок вимийте і просушіть, потім обріжте кінці з обох боків. Далі кабачки потрібно очистити від шкірки, а якщо є насіння, то вирізаємо м'яку частину із насінням.

Очищені кабачки нарізаємо невеликими кубиками - вага підготовлених кабачків має бути приблизно 600 г.

Вишню вимиваємо, перебираємо. Якщо є зіпсовані ягоди, видаляємо їх.

Популярні новини зараз

Завжди був конкурентом "Олів'є": рецепт салату "Ніжність" із куркою

Пенсії у жовтні: кого чекають доплати і що зміниться

Справжнє ім'я та прізвище Настя Каменстких: чому артистка обрала саме це

Дітей у школах чекають кардинальні зміни: як відреагують батьки

Показати ще

Банку для заготівлі необхідно ретельно вимити з харчовою содою, після чого добре прополоснути під теплою проточною водою.

Стерилізуємо баночки та кришки будь-яким зручним способом. Простерилізовані банки ставимо нагору дном на чистий рушник, щоб стекли зайві краплі води. Кришки можна також обсушити на рушнику.

Наповніть підготовлені банки шарами – вишня, кабачки. У процесі банку добре струсіть. Зверху заливаємо окропом до самого верху.

Прикриваємо баночки простерилізованими кришками, потім накриваємо чистим рушником та залишаємо на 15 хвилин.

Потім зливаємо всю рідину зі банок назад у каструлю. Найзручніше скористатися пластиковою кришкою з дірочками.

Додаємо в рідину цукровий пісок та ставимо каструлю на вогонь. Доводимо до кипіння та варимо 1 хвилину.

Після цього заливаємо банки з кабачками та вишнею киплячою рідиною майже до краю. Відразу ж герметично закочуємо або закриваємо банки стерильними кришками.

Швидко перевертаємо баночки вгору дном.

Укрийте заготовку теплим пледом або ковдрою, дайте спокій на 24 години.

Через зазначений час перенесіть заготівлю в підвал або льох для зберігання.

Читайте також:

Обов'язково спробуйте: рецепт домашньої "Фанти" на зиму

Облизуватимете тарілку: рецепт м'яса з солодким болгарським перцем і молодими баклажанами

Ви всю зиму не купуватимете морквину: рецепт зимової заготівлі з морквяного бадилля