Кабачки – один із найпопулярніших літніх овочів, який заготовляють на зиму у різних варіаціях. З нього роблять ікру, салати і навіть варять варення. Однак найбільше смакують ці овочі маринованими, просто з ароматними прянощами.

Отож, щоб замаринувати на зиму кабачки, необхідно такий перелік продуктів:

  • кабачки – 1 кг;
  • вода - 1 л.;
  • лавровий лист – 4 штуки;
  • перець горошком до смаку;
  • гвоздика до смаку;
  • цукор 50 грам;
  • винний оцет білий – 200 мл.;
  • сіль за смаком.

Беріть середні молоді кабачки чи цукіні з тонкою шкіркою без грубого насіння всередині. Вони добре поміщаються кружальцями в невеличкі банки.

Важливо!

  • Набір спецій можна міняти під свої уподобання.
  • Винний 6-відсотковий оцет можна замінити на 9-відсотковий столовий.

Кабачки потрібно ретельно вимити та зрізати хвостики. Їх нарізаємо кружальцями завтовшки 5-7 мм. Шкірку з молодих овочів можете не знімати.

Чисті скляні банки потрібного розміру поставте стерилізувати зручним для вас способом. Окремо прокип'ятіть кришки (якщо вони є металевими).

Популярні новини зараз

Доплати до пенсії: які види соціальної допомоги отримають пенсіонери

Стосується всіх, у кого стоїть газова колонка або котел: більше ніяких "жартів", інакше будуть проблеми

Готовий вивести війська з деяких територій: Reuters розповіли про поступки путіна

Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."

Показати ще

Покладіть на дно банок кілька горошин перцю, гвоздику, лавровий лист та наповніть їх нарізаними кружальцями кабачка до верху.

Залийте підготовлені цукіні в банках окропом з переливом і прикрийте кришками. Витримайте 3-5 хвилин.

Воду зі банок з кабачками злийте в каструлю і додайте до неї сіль, цукор. Маринад доведіть до кипіння, вимкніть плиту і влийте в маринад оцет. Перемішайте.

Киплячим маринадом залийте заготовки у банках. Заливайте маринад по плічка, щоб у банках не залишалося вільних просторів.

Банки одразу ж закрутіть стерильними кришками.

Прикрийте банки рушником і залиште їх до повного остигання. Можете зверху прикрити їх товстою ковдрою.

Цукіні на зиму готові! Зберігайте заготовки у прохолодному місці до запитання. Тижні через 2 можна пробувати.

Цукіні, приготовані за пропонованим рецептом, гарні як самостійна закуска або доповнення до основних страв з м'яса, риби, птиці, так і як складова салатів, в яких використовуються огірки мариновані.

Читайте також:

Ідеально з картоплею: ​​рецепт помідорів у томатному соку на зиму – одна банка розійдеться за півдня

Чим підгодувати буряк влітку, щоб він був великим, соковитим і солодким: ви хвалитися цією хитрістю

Люди відкривають банку за банкою: рецепт апетитних огірків у томатній заливці на зиму