Ліниві вареники - це ідеальний варіант простого швидкого обіду на кожен день. Готувати такі вареники досить легко. Рецепт простий і зрозумілий, страва більш ніж бюджетна, а результат вищий за всякі похвали.

Картопля - 700 г Борошно - 200 г Яйця – 2 шт. Сіль за смаком Перець чорний мелений - за смаком Олія вершкове - 50 г Зелень петрушки – за смаком

Картоплю чистимо і відварюємо у підсоленій воді до готовності. .

Зливаємо воду, додаємо вершкове масло і робимо пюре зручним (звичним) способом. Коли пюре охолоне, додаємо пару яєць та чорний перець до смаку.

Вводимо борошно, що просіює, і замішуємо тісто, спочатку ложкою. А потім руками прямо на столі.

Готове тісто залишаємо полежати на столі (накрийте плівкою) хвилин 15.

Розробити картопляне тісто можна двома способами. Розкачати в джгут і нарізати на шматочки. А можна кожен шматочок скачати в кульку (невелику ковбаску) і за допомогою пляшки зробити відмітку у вигляді ніжки. Просто трохи притиснути та прибрати. Грибочок готовий!

Щоб вареники не прилипали до дошки, застеліть її кухонним рушником. Так ще мама навчила в дитинстві, щоб пельмені, манти, вареники не злипалися і не прилипали.

Відварюємо вареники у підсоленій воді, хвилин 5-6 після закипання. Варити краще партіями.

Популярні новини зараз

Тарифи на воду раптово перепишуть: 100 гривень за куб у комунальних платежах

45 хвилин після 19 років тиші: Ірина Білик згадала стосунки з Коляденком, який довго не мав сексу

Чому абрикос цвіте марно: один весняний день, що вбиває 90% майбутнього врожаю

Повітряний шок-торт "Їжа богів": на смак як свято, у приготуванні - як прогулянка

Показати ще

Готові грибочки поливаємо ароматним маслом із петрушкою.

Читайте також: