Капуста маринована - швидка та проста у виконанні закуска.

Щоб зробити хрустку мариновану капусту швидкого приготування в банку, знадобляться такі продукти:

  • капуста білокачанна – 1.5 кг;
  • морква – 400 грам;
  • цукор – 2 стол.л.;
  • сіль – 1.5 стол.л.;
  • столовий оцет (9%) – 1.5 стол.л.;
  • вода - 1 л.
Верхнє листя у качана капусти зніміть, качан виріжте, капусту наріжте маленькими шматочками. Якщо заготовку плануєте робити на користь зими, можете її нашаткувати на кухонному комбайні або іншому подрібнювачі, вийде швидше і простіше.
Моркву вимийте, очистіть і наріжте кружальцями або наріжте на кухонному комбайні так само як і капусту.
Банки для заготівлі, навіть якщо вона не готується про запас на зиму, потрібно обов'язково простерилізувати одним із зручних способів. Кришки промийте та прокип'ятіть.

Капусту і моркву щільно утрамбуйте в банки, можете зробити кілька проколів вилкою, щоб капуста щільніше розмістилася. Додайте цукор та сіль, влийте оцет. Окремо доведіть до кипіння воду і відразу влийте в банку так, щоб вона повністю закривала вміст банок, але доходила лише до їхніх плічок.

Відразу закатайте банки кришками, якщо заготовка зроблена на зиму, і переверніть їх догори дном, дайте повністю охолонути під теплою ковдрою.

Якщо заготівлю буде з'їдено відразу, то банки закрийте щільними капроновими кришками. Залиште заготовку на 2-3 дні за кімнатної температури. Струшуйте банку час від часу - так капуста буде швидше маринуватися. Потім заберіть банки з капустою на зберігання в холодильник. Якщо капуста замаринована для щоденного вживання, дайте їй охолонути в холодильнику і подавайте до столу.

важливо!

Популярні новини зараз

Соліcт гурту "ТІК" Віктор Бронюк поділився секретом, як схуд на 30 кілограм

Нашестя мурах: як швидко позбутися комах на ділянці і що робити, якщо вони організували мурашник

В Україну мчить різке потепління: погода порадує приємною температурою та сонцем

Не треба чекати, поки закваситися: рецепт хрусткої маринованої капусти за день

Показати ще
  • Маринувати капусту за цим рецептом необов'язково під час збирання врожаю, коли вона пустила молочну кислоту. Таку закуску можна робити протягом року, як на користь, так і до обіду або вечері. Головне, капуста має бути соковитою.