- перець розрізати навпіл і вичистити серцевину з насінням;
 - з помідорів видаляємо плодоніжки та розрізаємо;
 - цибулю та часник очистити від шкірки.
 
Перелийте вміст блендера до помідорів.
Додайте в каструлю сіль, цукор і влийте рослинну рафіновану олію.
Перемішайте все та відправте каструлю на плиту. Після закипання вогонь зменште до мінімального та варіть аджику близько 30 хвилин (періодично помішуйте). За п'ять хвилин до готовності додайте до помідорів сухий базилік. Наприкінці влийте оцет, залиште покипіти близько хвилини і зніміть соус з вогню.
Гарячу аджику розкладіть по стерильним баночкам, закатайте кришками і переверніть верх дном.
Закутайте теплим пледом або рушником і залиште до повного остигання при кімнатній температурі. Потім приберіть банки в комору, льох або на нижню поличку в холодильнику для тривалого зберігання.
Читайте також:
Не всі гроші рахуються: ПФУ пояснив, які доходи не позбавлять українців субсидії цієї зими
Гороскоп на листопад-2025: що чекає на кожен знак Зодіаку і чого варто побоюватися, важливі поради всім
"Живемо кожен своїм життям": Андрій Бєдняков вперше відверто розповів, чому не хоче повертатися до колишньої
"Холостяк" під час війни: Григорій Решетнік заявив, що шоу з Цимбалюком об'єднує Україну
Це дуже тривожний дзвіночок: що означає, якщо на вашій ділянці почав рости чистотіл
Господиням на замітку: у якому посуді не можна варити варення - вже за тиждень воно у вас скисне
