- перець розрізати навпіл і вичистити серцевину з насінням;
- з помідорів видаляємо плодоніжки та розрізаємо;
- цибулю та часник очистити від шкірки.
Перелийте вміст блендера до помідорів.
Додайте в каструлю сіль, цукор і влийте рослинну рафіновану олію.
Перемішайте все та відправте каструлю на плиту. Після закипання вогонь зменште до мінімального та варіть аджику близько 30 хвилин (періодично помішуйте). За п'ять хвилин до готовності додайте до помідорів сухий базилік. Наприкінці влийте оцет, залиште покипіти близько хвилини і зніміть соус з вогню.
Гарячу аджику розкладіть по стерильним баночкам, закатайте кришками і переверніть верх дном.
Закутайте теплим пледом або рушником і залиште до повного остигання при кімнатній температурі. Потім приберіть банки в комору, льох або на нижню поличку в холодильнику для тривалого зберігання.
Читайте також:
Відключення світла будуть довше: Укренерго терміново вводить жорсткі графіки – вже з сьогодні
Світла не буде довго: ДТЕК і Укренерго вводять екстрені відключення - графіки не працюють
Стосується всіх, у кого стоїть газова колонка або котел: більше ніяких "жартів", інакше будуть проблеми
Віра Брежнєва одразу після потяга несподівано опинилася у Києві: українці шоковані
Це дуже тривожний дзвіночок: що означає, якщо на вашій ділянці почав рости чистотіл
Господиням на замітку: у якому посуді не можна варити варення - вже за тиждень воно у вас скисне