Багато хто погодиться, що взимку до кожної страви хочеться додати особливу літню нотку. Пряна запашна аджика з яблуками буде дуже доречною. Аджику з яблук можна додавати в супи і як заправку для салату, використовувати як маринад для м'яса і просто намазувати на хліб.

Отже, щоб приготувати яблучну аджику на зиму, необхідно підготувати такий набір продуктів:

  • яблука зелених сортів – 1 кг;
  • селера - 100 г;
  • петрушка свіжа – 5-6 гілочок;
  • часник – 80 г;
  • перець чилі – 10 г;
  • цукор – 40 г;
  • сіль – 25 г;
  • коріандр (зерна) – 1/2 ч. ложки;
  • хмелі-сунелі – 1/2 ч. ложки.

З такого співвідношення продуктів виходить дві банки по 500 мл і залишається приблизно 200 мл аджики на пробу.

Важливо!

  • Черешковий селера спокійно можна замінити такою ж кількістю кореневої.

Яблука вимити, очистити від шкірки та видалити серцевину. Нарізати м'якоть яблук довільними шматочками.

Далі перекладаємо яблука в каструлю і додаємо приблизно 140 мл води. Ставимо на мінімальний вогонь, накриваємо кришкою і томимо яблука, періодично помішуючи приблизно 15-20 хвилин до м'якості.

Перець чилі, селера та петрушку промити і обсушити.

Популярні новини зараз

У жодному разі не викидайте горіхову шкаралупу у сміття: 4 способи використати її на городі

Kyivstar, Vodafone та Lifecell приготуватися: тепер почнуться штрафи через відключення світла

Оля Полякова відмовилась розлучатись з чоловіком і розповіла чому: розмови заходили не раз

"Нова" мобілізація: що загрожує українцям, які виїхали за кордон

Показати ще

Часник очистити.

У чилі відрізати плодоніжку та витягти насіння.

Подрібнити чилі, селера, часник та петрушку за допомогою блендера або м'ясорубки – це буде заправкою для яблучної аджики.

Коли яблука стануть дуже м'якими, їх необхідно розім'яти додатково лопаткою або товкачем.

Додаємо до яблук заправку. Всипати сіль та цукор, додати коріандр та хмелі-сунелі.

Періодично помішуючи, варити зелену аджику з яблуками та селера на мінімальному вогні приблизно 15 хвилин.

Простерилізувати банки та кришки будь-яким зручним способом.

Гарячу аджику розкласти по баночках та закатати банки з яблучною аджикою простерелізованими кришками.

Акуратно перевернути банки та перевірити, чи не підтікають кришки. Укутати банки з аджикою ковдрою і залишити до повного остигання.

Зберігати зелену аджику з яблуками і селера потрібно в темному прохолодному місці, цілком підійде і комора.

Читайте також:

Ідеально підходить для будь-якого м'яса та сала: рецепт найсмачнішої аджики із зелених помідорів

Ви просто закачаєтесь від цієї принади: рецепт літньої аджики з молодих кабачків

Навіть аджика не потрібна: рецепт ніжного курячого філе з морквою та яблуком у кисло-солодкому соусі