У багатьох людей є упередження, згідно з яким овочі категорично не підходять як основа для варення. Принаймні, уявити смак варення з капусти та картоплі дуже складно і навіть дещо гидко, хоча такі рецепти і існують. А ось варення з моркви готувати дуже легко, а виходить воно дуже смачним, з літнім яскравим кольором і приголомшливим смаком.
Інгредієнти:
- морква – 1 кг.;
- цукор – 1,2 кг.;
- вода - 0.3 л.;
- лимонна кислота до смаку;
- ванілін до смаку.
- Морква краще взяти солодких сортів, без яскраво вираженої характерної гіркоти.
Моркву ретельно промийте під проточною водою із щіткою, обсушіть та почистіть.
Подальші дії залежать від бажаного результату та смакових уподобань. Якщо ви любите шматочки фруктів у варення, ріжемо моркву кубиками 0,5-0,7 см або тонкими кружальцями завтовшки до 1 см.
Складіть моркву в каструлю, залийте холодною чистою водою (у рецепті її кількість не вказано, вода повинна повністю покрити овоч).
Варіть на середньому вогні, поки морква стане м'якою. Час варіння залежить від кількості та сорту моркви.
Пенсіонерам доплатять великі суми на честь свята: виплати до трьох пенсій за раз
Який знак Зодіаку найкращий? Астрологи переконані: всі добрі, але є чемпіони в окремих номінаціях
Подарунки, сварки та талант Полякової: як Оля витрачає гроші чоловіка і чому вони мало не розлучилися
Зростання пенсій, обвал цін на ліки, масова мобілізація, заборона на риболовлю та лікарняні: квітень багато змінить
Злийте воду, моркву відкиньте на друшляк і остудіть.
Приготуйте сироп з|із| 1кг цукру і 300мл води. Для цього залийте цукор водою в каструлі, поставте її на середній вогонь і проваріть, помішуючи, до закипання і повного розчинення цукру. Закиньте моркву в киплячий сироп і проваріть 5 хвилин.
Вогонь вимкніть, а варення залиште на 8 годин відпочити. Потім знову доведіть до кипіння, додавши при цьому ще 200гр цукру. Варіть варення на повільному вогні, поки морква стане зовсім прозорою, а сироп — у міру густим.
За пару хвилин до того, як прибрати варення з вогню, додайте в нього дрібку лимонної кислоти та ваніліну.
Гаряче варення розлийте по стерильним банкам, закрийте кришками. Заберіть його на зберігання в прохолодне сухе місце.
Варення з моркви можна подавати як десерт або використовувати як начинку для пирога.
Читайте також:
Її захочеться їсти ложками прямо з банки: рецепт найсмачнішої ікри з помідорів з морквою
На одному шматочку ви точно не зупинитесь: рецепт рулету з лаваша з ковбасою та корейською морквою