Банку, до країв наповнений ароматним густим варенням, - це те, про що кожен мріє взимку, коли вибір фруктів не вражає уяву. Спробуйте приготувати яблучне варення з лимоном і горіхами - воно завжди виходить ароматним, солодким, за консистенцією густим.

Продукти:

  • яблука – 1 кг;
  • горіхи волоські - 150-200 г;
  • цукор – 200 г;
  • лимон - 130 г (1 шт.);
  • вода - 100 мл

Важливо!

  • Яблука для цього рецепту краще брати соковиті та тверді, переважно кислуватих сортів.
  • За бажанням у варення можна додати корицю та гвоздику для аромату.

Яблука вимийте, розріжте на 4 частини, видаліть серцевину з насінням та плодоніжки. Яблука наріжте невеликими скибочками. Викладіть нарізані яблука в каструлю із товстим дном.

Влийте в каструлю воду і всипте цукор.

Популярні новини зараз

Морози, перший сніг та сльота: синоптик попередила, чи увірветься зимова погода цієї осені

Тепер повістки вручатимуть по-новому: до чого слід готуватися

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Показати ще

Лимон ретельно вимийте, використовуючи щіточку. Наріжте лимон півкулями або четвертинками кружечків. Усі кісточки обов'язково видаліть. Нарізаний лимон викладіть у каструлю до яблук та цукру.

Поставте каструлю на маленький вогонь. У міру нагрівання виділятиметься сік, і вогонь можна буде збільшити. Помішуючи, доведіть до кипіння та варіть 10 хвилин на невеликому вогні.

Зніміть каструлю з вогню, повністю остудіть вміст.

Ретельно вимийте банки та кришки гарячою водою з невеликою кількістю соди. Потім промийте холодною водою, щоб видалити залишки соди. Далі банки потрібно простерилізувати будь-яким зручним способом.

Варення знову поставте на середній вогонь і, помішуючи, доведіть до кипіння.

Волоські горіхи наріжте середніми шматочками і додайте в каструлю з варенням. Перемішайте.

Готуйте яблучне варення разом із горіхами 5 хвилин.

Кипяче варення розкладете по стерильним баночкам і щільно закупоріть чистими кришками. Накрийте банки теплою ковдрою.

Після остигання до кімнатної температури поставте баночки з варенням з яблук на зберігання у темне, сухе та прохолодне місце.

Завдяки своїй фруктовій солодощі та землістому аромату яблучно-горіхове варення ідеально підходить для випікання тортів та печива або як соус для вафель та млинців.

Читайте також:

Ви точно не пошкодуєте, закривши кілька баночок: рецепт домашнього кетчупу з яблуками та помідорами на зиму

Як правильно заморозити яблука на зиму: за смаком вони будуть як тільки зірвані з гілки

Ви будете хвалитися цією смакотою: рецепт яблучної аджики на зиму, яка ідеально підходить під м'ясо