Квашена капуста з калиною - це чудова закуска, яка стане центральною стравою за святковим столом. Беріть на замітку рецепт!

Квашена капуста з калиною готується за класичним рецептом з додаванням солі та моркви. Калина надасть капусті незабутнього аромату, а спеції прискорять процес закваски.

  • Капуста білокачанна - 1,3 кг.
  • Калина - 50 г
  • Морква – 100 г (1 шт.)
  • Мед – 3/4 ст. ложки
  • Лавровий лист – 2-3 шт.
  • Перець чорний горошком – 5-6 шт.
  • Сіль – 3/4 ст. ложки або до смаку

важливо!

  • Капусту вибирайте щільну і плескату, саме з такого качана закуска в результаті буде соковитою і смачною.
  • Мед потрібен для прискорення процесу бродіння, але якщо ви його не вживаєте, можна замінити 1 ч. ложкою цукру.
Капусту наріжте ножем, овочерізкою або за допомогою звичайної кухонної терки.

Моркву очистіть та натріть на дрібній тертці.

Змішайте у великій мисці або на чистому столі капусту разом із морквою.

Додайте в суміш овочів сіль та мед, акуратно перемішайте руками.

Популярні новини зараз

Забудь про "Крабов'є": новий рецепт салату "Оленка" з крабовими паличками та грибами

Чому яблука потрібно збирати лише вранці чи ввечері: про цей секрет знає не кожен

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Лукашенко зробив гучну заяву щодо війни з Україною: мабуть щось відчуває

Показати ще

важливо!

Цей рецепт не передбачає перетирання капусти із сіллю, сік овоч пускатиме вже в каструлі. Кількість солі невелика, щоб зробити акцент на натуральному капустяному смаку та добавках – меді та калині, але за бажання сіль можна додати на свій смак.

На дно каструлі викладіть третину капустяної маси, зверху покладіть зерна чорного перцю та лаврове листя.

Поверх розкладіть половину ягід калини. Потім знову повторіть шари: третина капустяної маси і калина, що залишилася.

Верхній шар має бути капустяним.

На поверхню капусти помістіть широку плоску тарілку, на неї встановіть гніть.

Поставте каструлю в сухе тепле місце. За кімнатної температури 22-24 градуси капуста буде готова через 3 дні. Якщо у приміщенні холодніше, збільшіть час квашення на 1 добу.

Через деякий час зніміть гніть і тарілку, перемішайте капусту.

Розкладіть готову закуску по чистих банках з кришками, що щільно закриваються. Зберігайте квашену капусту у холодильнику.

Капуста, квашена з калиною та медом, може стояти в холодильнику до 1 місяця, абсолютно не втрачаючи своїх смакових якостей.

Читайте також:

За кожною вечерею з'їдається по одній банці: рецепт апетитного салату з капусти без стерилізації на зиму

І ніякої духовки: рецепт дивовижного капустяного заливного пирога на кефірі, який готується на сковорідці

Цією смакотою ви насолоджуватиметеся всю зиму: рецепт швидкої маринованої капусти з яблуками та морквою