Квашена капуста з калиною - це чудова закуска, яка стане центральною стравою за святковим столом. Беріть на замітку рецепт!

Квашена капуста з калиною готується за класичним рецептом з додаванням солі та моркви. Калина надасть капусті незабутнього аромату, а спеції прискорять процес закваски.

  • Капуста білокачанна - 1,3 кг.
  • Калина - 50 г
  • Морква – 100 г (1 шт.)
  • Мед – 3/4 ст. ложки
  • Лавровий лист – 2-3 шт.
  • Перець чорний горошком – 5-6 шт.
  • Сіль – 3/4 ст. ложки або до смаку

важливо!

  • Капусту вибирайте щільну і плескату, саме з такого качана закуска в результаті буде соковитою і смачною.
  • Мед потрібен для прискорення процесу бродіння, але якщо ви його не вживаєте, можна замінити 1 ч. ложкою цукру.
Капусту наріжте ножем, овочерізкою або за допомогою звичайної кухонної терки.

Моркву очистіть та натріть на дрібній тертці.

Змішайте у великій мисці або на чистому столі капусту разом із морквою.

Додайте в суміш овочів сіль та мед, акуратно перемішайте руками.

Популярні новини зараз

Тепер буде легше: графіки відключення світла 23 листопада – Укренерго потішило українців

У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки

Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни

Готовий вивести війська з деяких територій: Reuters розповіли про поступки путіна

Показати ще

важливо!

Цей рецепт не передбачає перетирання капусти із сіллю, сік овоч пускатиме вже в каструлі. Кількість солі невелика, щоб зробити акцент на натуральному капустяному смаку та добавках – меді та калині, але за бажання сіль можна додати на свій смак.

На дно каструлі викладіть третину капустяної маси, зверху покладіть зерна чорного перцю та лаврове листя.

Поверх розкладіть половину ягід калини. Потім знову повторіть шари: третина капустяної маси і калина, що залишилася.

Верхній шар має бути капустяним.

На поверхню капусти помістіть широку плоску тарілку, на неї встановіть гніть.

Поставте каструлю в сухе тепле місце. За кімнатної температури 22-24 градуси капуста буде готова через 3 дні. Якщо у приміщенні холодніше, збільшіть час квашення на 1 добу.

Через деякий час зніміть гніть і тарілку, перемішайте капусту.

Розкладіть готову закуску по чистих банках з кришками, що щільно закриваються. Зберігайте квашену капусту у холодильнику.

Капуста, квашена з калиною та медом, може стояти в холодильнику до 1 місяця, абсолютно не втрачаючи своїх смакових якостей.

Читайте також:

За кожною вечерею з'їдається по одній банці: рецепт апетитного салату з капусти без стерилізації на зиму

І ніякої духовки: рецепт дивовижного капустяного заливного пирога на кефірі, який готується на сковорідці

Цією смакотою ви насолоджуватиметеся всю зиму: рецепт швидкої маринованої капусти з яблуками та морквою