Кожен українець знає, що яблука багаті на магній, залізо, натрій, фолієву кислоту, кальцій, калій, вітаміни PP, E та групи В. А пектини, якими багаті яблука, здатні очищати організм від шлаків, діючи як адсорбенти. При цьому вміст калію у яблучному соку підтримує нормальну роботу серця. А ще яблучний сік нормалізує ослаблену функцію печінки та вміст холестерину. Не дивно, що багато хто закриває яблучний сік натупальний, а не віддає перевагу покупному.
- яблука 1 кг
- цукор 70 грам
- мед 100 грам
- вода 1 л
Беремо соковиті, солодкі яблука. Миємо їх і нарізаємо на шматочки, шкірку не очищаємо. Викладаємо в каструлю та заливаємо водою. Як закипить, висипаємо цукор і додаємо мед. Кип'ятимо на повільному вогні 5 хвилин|мінути|.
Накриваємо кришкою та залишаємо настоюватися на 2 години.
Проціджуємо через сито та знову доводимо до кипіння.
Розливаємо сік з медом по стерилізованих банках і закочуємо.
Читайте також:
Аномальна погода нанесе фатальний удар: спека +40, тиск, потужні зливи, грози та різкий холод
Мішель Андраде вперше після розриву розповіла про серце, яке поки не зайняте: “Зараз кайфую”
Медовий смак своїми руками: що зробити з виноградом у липні, щоб грона стали солодкими, як кохання
Рецепт за 20 хвилин: локшина з овочами в соусі теріяки, як із улюбленого ресторану
Як правильно заморозити яблука на зиму: за смаком вони будуть як тільки зірвані з гілки
Ви будете хвалитися цією смакотою: рецепт яблучної аджики на зиму, яка ідеально підходить під м'ясо