Соус із печених томатів простий у приготуванні. За рахунок того, що овочі запікаються, соус виходить ніжним та бархатистим, з підкопченим смаком.

Необхідні продукти для соусу із запечених помідорів:

  • помідор – 1,5 кг.;
  • морква – 1-2 штуки;
  • цибуля - 1 штука;
  • часник – 2 зубчики;
  • олія оливкова - 3 ст. ложки;
  • базилік – 1 пучок;
  • цукор – 1 ст. ложка (за смаком);
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений за смаком;
  • вино біле – 100 мл.;
  • петрушка - 1 пучок.

Овочі та зелень вимийте, цибулю, моркву, часник очистіть.

Розріжте помідори навпіл або великими часточками і викладіть на лист, застелений папером для запікання або кулінарним килимком.

Полийте оливковою олією, посоліть і поперчіть до смаку, зверху - листя базиліка. Поставте запікатися в духовку за 180 градусів на 30 хвилин.

Популярні новини зараз

Відключення світла будуть довше: Укренерго терміново вводить жорсткі графіки – вже з сьогодні

Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом

Світла не буде довго: ДТЕК і Укренерго вводять екстрені відключення - графіки не працюють

Готовий вивести війська з деяких територій: Reuters розповіли про поступки путіна

Показати ще

Цибулю та часник дрібно наріжте, моркву натріть на великій тертці. На розігрітій олії обсмажте до золотистої скоринки.

Дістаньте помідори з духовки та за допомогою кулінарних щипців або руками зніміть з них шкірку. Додайте помідори до сковороди, тушкуйте протягом 5 хвилин.

Перемістіть овочі в миску, додайте цукор і сіль до смаку, перебийте до стану пюре за допомогою блендера, поверніть на сковороду.

Влийте біле вино, тушкуйте на середньому вогні протягом 15 хвилин.

Готовий до вживання соус може зберігатись у холодильнику терміном до тижня.

А ось для заготівлі на зиму гарячий соус потрібно розлити по стерилізованих банках та накрити кришками. Поставте банки в каструлю, залийте теплою водою по "плічка". Доведіть воду до кипіння, стерилізуйте протягом 15 хвилин.

Такий соус можна поїдати з макаронами чи картоплею, подати до м'яса чи курки, та й просто з чорним хлібом – дуже смачно.

Крім того, до цього соусу можна додати оливки або каперси і викласти на смажені або запечені курячі грудки. А ще додати бульйону, води чи вершків та отримати гарячий суп.

Читайте також:

Такої соковитої курки ви ще не куштували: рецепт курячої грудки у медовому соусі

Ніжний, смачний та корисний: рецепт соусу з червоної смородини до будь-якого м'яса та шашлику

Захочеться відкривати по банці на день: рецепт маринованої цвітної капусти в томатному соусі на зиму