Смажена картопля - однозначно улюблена страва, і щоб приготувати її правильно, потрібно трохи техніки.
Так, досвідчені кухарі дали основні поради щодо приготування популярної страви.
Для початку вибирайте сорти з низьким або середнім вмістом крохмалю, такі як «Невський», «Жуківський», «Лідер», «Синьоочка» та «Лазурит», для кращої текстури.
Обов'язково наріжте його на невеликі, однакові шматочки – соломку, бруски або кубики – щоб забезпечити рівномірну обсмажування.
Потім замочіть нарізану картоплю у воді на 30 хвилин, щоб видалити надлишки крохмалю, потім ретельно висушіть його паперовими рушниками. Цей крок має вирішальне значення для досягнення бажаної хрусткої текстури.
Використовуйте суміш рафінованої та вершкового масла для смаження. Почніть з гарячої сковороди і дайте картоплі обсмажити протягом трьох хвилин, перш ніж перемішати. Перемішуйте лише 3-4 рази протягом всього процесу смаження, щоб зберегти картоплю цілою.
Григорій Решетнік розповів, коли вийде на сцену з Винником і Потапом: "Вони так заплутались"
Як українці платять зайве за світло і як це змінити: економія до 50% можлива
Грошова допомога на лікування до 30 тисяч гривень: хто з українців може отримати і як оформити
"Перемога буде своя": експерт пояснив, як в Україні закінчиться війна, цей сценарій сподобається не всім
Також не накривайте сковороду до самого кінця, щоб картопля підсмажилася, а не пропарилася, що допоможе зберегти її крихтість.
Посоліть блюдо за 5-7 хвилин до закінчення смаження, щоб зберегти хрустку скоринку.
Читайте також:
Робіть запаси, поки не пізно: народ попередили про продуктову кризу
Так любили наші діди: рецепт божественних квашених помідорів ніби з бочки
Як прискорити обмін речовин за допомогою меду: збережіть цей народний рецепт