Салат «Мисливський» - чудовий мікс із літніх овочів, який стане свіжим та ароматним доповненням до будь-якої страви. Цей традиційний український рецепт простий у приготуванні та ідеально підходить для збереження смаків сезону.
Інгредієнти:
Білокачанна капуста - 1 кг.
Морква – 1 кг.
Огірки – 1 кг.
Болгарський перець – 1 кг.
Син Віктора Павліка заробляє гроші в 3 роки: Катя Репяхова розповіла, що робить
Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання
Доплати до пенсії: які види соціальної допомоги отримають пенсіонери
Готовий вивести війська з деяких територій: Reuters розповіли про поступки путіна
Цибуля - 1 кг.
Помідори – 3 кг.
Цукор - 1 стакан.
Сіль - 90 г.
Олія - 250 г.
Чорний перець (8-10 горошин) – 8 шт.
Лавровий лист - 5 шт.
Оцет (9%) – 150 мл.
Приготування:
Ретельно вимийте усі овочі. Моркву та огірки наріжте кружальцями, а капусту нашаткуйте соломкою. Цибулю і болгарську наріжте півкільцями, помідори - кружальцями.
У великій каструлі викладіть овочі шарами, починаючи з моркви. Злегка притискайте кожен шар, щоб вони були щільними.
Змішайте масло, оцет, цукор, сіль, чорний перець та лавровий лист, щоб вийшла заправка.
Як тільки овочі закиплять у каструлі, полийте їх заправкою і ретельно перемішайте.
Продовжуйте готувати салат протягом 5 хвилин після того, як він закипить.
Після цього негайно перекладіть гарячий салат у стерилізовані банки та закрийте їх кришками.
Щоб він зберігся, стерилізуйте банки об'ємом 0,5 л протягом 5 хвилин, а банки об'ємом 1 л протягом 10 хвилин.
За цим рецептом вийде близько 7 літрів смачного салату на зиму.
Читайте також:
Так готують на Закарпатті: як зварити легендарний Бограч за рецептом наших дідів
Краще кабачкової ікри: революційний рецепт консервації з перестиглих огірків на зиму