Садові фрукти можна використовувати з великою користю, особливо шляхом консервування, що додасть різноманітності вашим зимовим стравам.

Якщо ви ще не куштували помідори з чорною смородиною, зараз саме час додати цей унікальний рецепт до своєї колекції та поповнити свою комору.

Інгредієнти для 2 кг помідорів:

300 г чорної смородини.

1 л води.

100 г цукру.

Популярні новини зараз

Зеленський вперше розкрив деталі операції "Павутина": яку роль у ній відігравали російські водії

Григорій Решетнік розповів, коли вийде на сцену з Винником і Потапом: "Вони так заплутались"

Тирса в компості: 3 головні помилки городників і як перетворити їх на садове золото

Молода з кропом - минуле століття: простий рецепт ніжної картоплі зі сметаною, ви захочете їсти це все літо

Показати ще

30 г солі.

Листя смородини.

Інструкції:

Ретельно вимийте помідори та висушіть їх паперовим рушником. Потім зробіть кілька невеликих проколів біля плодоніжки, щоб аромати проникли усередину.

Мариновані помідори, фото: youtube.com

Потім помістіть помідори та листя смородини у чисті банки.

У каструлі змішайте воду, цукор, сіль та чорну смородину. Доведіть суміш до кипіння, періодично помішуючи. Після закипання злити рідину через сито в банки, залишивши смородину в каструлі.

Накрийте банки кришками та оберніть їх рушником або ковдрою на 10 хвилин. Після цього вилийте воду назад у каструлю, знову доведіть її до кипіння та повторіть процес ще двічі.

Після третього закипання закрийте банки кришками, переверніть вгору дном і дайте відпочити протягом 24 годин. Після охолодження зберігайте банки в прохолодному місці, і вони будуть готові до взимку.

Читайте також:

Український рецепт Мисливського салату на зиму: цю консервацію зметуть першою і проситимуть ще

Так готують на Закарпатті: як зварити легендарний Бограч за рецептом наших дідів

Краще кабачкової ікри: революційний рецепт консервації з перестиглих огірків на зиму