Кожну господиню салати з броколі приваблюють простотою приготування і тим, що вони не вимагають великої кількості додаткових інгредієнтів: сама броколі має виражений самостійний смак, її потрібно чимось відтінити. Яйця в цьому рецепті роблять страву більш ситною (бо ця капуста від природи дуже низькокалорійна) і забезпечують гарний колірний контраст.

Салат з крабовими паличками, яйцем і броколі готується дуже легко і швидко, тому вважайте, що варіант обіду або вечері на швидку руку - у вас у кишені.

Підготуйте необхідні інгредієнти для салату:

  • крабові палички – 200 г;
  • капуста броколі – 350 г;
  • яйця категорії С2 – 4 шт. (або категорії С0 – 3 шт.);
  • сметана – 100 г;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений - за смаком

Важливо!

  • Для приготування салату можна використовувати і свіжу, і заморожену броколі. В останньому випадку попередньо розморожувати її не потрібно, відразу відварюйте, як і свіжу.

Брокколі вимиваємо та відрізаємо товсті стебла. Далі потрібно розділити броколі на окремі фрагменти, які зручно наколювати на вилку. Вага суцвіть – 250 г.

Популярні новини зараз

Оля Полякова відмовилась розлучатись з чоловіком і розповіла чому: розмови заходили не раз

Кожен другий гробить своє здоров'я: яку популярну олію не можна використовувати для смаження

Тепер повістки вручатимуть по-новому: до чого слід готуватися

Лукашенко зробив гучну заяву щодо війни з Україною: мабуть щось відчуває

Показати ще

У каструлі доводимо до кипіння близько 1 л води, додаємо 2 ч. ложки солі та відправляємо туди підготовлену капусту. Варимо брокколі 3-4 хвилини на невеликому вогні за слабкого кипіння води.

Відкиньте брокколі на сито і зануріть у крижану воду на хвилинку капусту, щоб вона зберегла колір.
Яйця відварюємо круто (8-10 хвилин після закипання води). Потім залишаємо охолонути у холодній воді. Яйця очищаємо та нарізаємо кубиками.
Крабові палички звільняємо від пакувального матеріалу і нарізаємо кружальцями завтовшки близько 7 мм.

У миску складаємо брокколі, яйця та крабові палички.

Додаємо сіль, мелений перець та сметану. Все обережно перемішуємо.