Яскравий літньо-осінній салат із баклажанів, томатів та фети не соромно подати навіть на святковий стіл, тим більше, що за рахунок запечених, а не смажених баклажанів він виходить не особливо ситним та важким. До речі, всі інгредієнти в цій страві до смаку чудово поєднуються між собою.

Необхідні продукти:

  • баклажан - 1 шт;
  • помідори чері - 10 шт.;
  • зелень (руккола) - 80 грам - пучок;
  • фета - 50 г;
  • олія рослинна (+3 ст.л для запікання) - 3 ст. л.;
  • спеції (прованські або італійські) - 0.5 ч. л.;
  • порошок часниковий – 0.5 ч. л.;
  • мед - 1 ч. л.;
  • сік лимонний – 1 ч. л.

Баклажани промийте, зріжте кінчики. Наріжте баклажани на шматочки середнього розміру.

Далі шматочки баклажану потрібно добре присипати сіллю та залишити на хвилин 10-15. Промийте скибочки баклажанів, струсіть і висушіть рушником (щоб не бризкалися).

Баклажан викладаємо у форму для запікання та поливаємо 3 ст. л рослинного масла|мастила|, перемішуємо і відправляємо в духовку на 20 хвилин|мінути| при 200 градусів. Деко попередньо потрібно застелити папером для випічки.

Популярні новини зараз

Син Віктора Павліка заробляє гроші в 3 роки: Катя Репяхова розповіла, що робить

Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом

Доплати до пенсії: які види соціальної допомоги отримають пенсіонери

Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни

Показати ще

Для заправки з'єднуємо олію, сухий часник (можна свіжий часник), прованські трави, мед, лимонний сік і все перемішуємо.

Помідори чері розрізаємо навпіл, фету нарізаємо кубиками.

Після запікання баклажан перекладаємо в миску і гарячим з'єднуємо з помідорами і заливаємо заправкою, перемішуємо.

Важливо!

  • Буде красивішим, якщо томати будуть невеликого розміру та різнокольорові.

Формуємо подачу салату: на дно тарілки викладаємо рукколу, потім салат і згори рівномірно викладіть сир фета, нарізаний невеликими кубиками.

Готовий салат з баклажанів, помідорів та сиру фета подавайте відразу ж після приготування.

Розраховуйте так, щоб салат не залишався на завтра, приготуйте краще порцію менше, оскільки все-таки фета - продукт, що швидко псується, і не бажано салат залишати на інший прийом їжі.

Читайте також:

Його називають "Зимовий делікатес": рецепт салату з цвітної капусти з болгарським перцем на зиму.

Взимку одна баночка з'їдається за день: рецепт салату з буряка, перцю та моркви на зиму

І для бутербродів, і для салатів, і для м'яса: рецепт в'ялених помідорів у духовці на зиму