Квашені овочі корисні для нашого організму. Ще б пак, квашені продукти багаті вітамінами (С, В, К та інші), мікроелементами (кальцій, магній, сірка), клітковиною. Завдяки способу приготування вони вже ферментовані і містять корисні для кишечника мікроорганізми.

Приготування квашених баклажанів з хрусткою капустою не займе багато часу, особливими навичками володіти не потрібно, тому впорається навіть господиня-початківець.

Необхідні продукти:

  • баклажани – 1,5 кг;
  • капуста – 400 г;
  • морква – 100 г;
  • перець солодкий – 2 штуки;
  • часник – 2 зубки;
  • перець чилі (за бажанням) – за смаком.

Для розсолу:

  • вода - 1,5 л;
  • сіль – 70 г.

Баклажани (бажано вибрати одного розміру) вимити, відрізати плодоніжку, проткнути в кількох місцях вилкою або зубочисткою.

Далі баклажани залийте водою та відваріть протягом 15 хвилин. У баклажани повинен легко входити ніж, але щільність овоча відчуватиметься.
Готові баклажани охолодіть до стану, щоб терпіли руки.

Нашаткувати капусту, натерти моркву, нарізати перець, видавити часник, трохи присолити і так залишити на деякий час.

Популярні новини зараз

Морози, перший сніг та сльота: синоптик попередила, чи увірветься зимова погода цієї осені

Чому яблука потрібно збирати лише вранці чи ввечері: про цей секрет знає не кожен

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Приготувати розсіл: воду із сіллю закип'ятити та остудити.

У охолоджених баклажанах зробіть надрізи, але не прорізайте наскрізь. Їх потрібно нафарширувати капустою.

Замотати баклажани з капустою ниткою.

Скласти баклажани з капустою в глибокий посуд.

Залити охолодженим розсолом, зверху покласти гніт.

Ставимо баклажани з капустою у тепле місце на 3 дні (можуть стояти в кімнаті).

Через 3 дні квашені баклажани можна їсти.

Перед подачею з баклажанів видаліть нитки. Наріжте баклажани шматочками, полийте ароматною олією.

Квашені баклажани з капустою слід зберігати в холодильнику, розсолі. Якщо ви плануєте довге зберігання, то залийте їх у банку олією.

Читайте також:

Вона точно ніколи не набридне: рецепт квашеної капусти з калиною та медом

За кожною вечерею з'їдається по одній банці: рецепт апетитного салату з капусти без стерилізації на зиму

Цією смакотою ви насолоджуватиметеся всю зиму: рецепт швидкої маринованої капусти з яблуками та морквою