Хрумка і соковита квашена капуста не раз рятувала багатьох господарок. Ще б пак, це і самостійна страва, так і один із складових інгредієнтів багатьох інших.

Рецепт квашеної капусти швидкого приготування допоможе в тому випадку, якщо чекати кілька днів (як це буває в класичному варіанті), зовсім не хочеться.

Прискорення надає способу заливати капусту не холодним, а теплим розсолом. Характеру капусти це, втім, не змінює: вона виходить хрусткою, кислуватою, пахучою, грубуватою і живою.

Щоб легко та швидко заквасити капусту, знадобиться такий набір продуктів:

  • капуста білокачанна – 1 кг;
  • морква – 2-3 шт.;
  • часник – 3-4 зубчики.

Для заливки-маринаду:

  • вода - 500 мл;
  • олія рослинна - 0,5 склянки;
  • оцет столовий 9% – 10 ст. ложок;
  • цукор-пісок – 0,5 склянки;
  • сіль великого помелу – 1 ст. ложка;
  • перець чорний горошком – 4-5 штук;
  • перець запашний горошком – 3-4 шт.

Популярні новини зараз

Кожен другий гробить своє здоров'я: яку популярну олію не можна використовувати для смаження

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Лукашенко зробив гучну заяву щодо війни з Україною: мабуть щось відчуває

Показати ще

Качан капусти очистіть від верхнього листя. Розріжте навпіл, видаліть качан. Капусту тонко нашаткуйте.

Моркву очистіть, вимийте і натріть на тертці.

Часник очистити, пропустити через прес.

З'єднати моркву та капусту у відповідному посуді та ретельно розім'яти руками, одночасно перемішуючи. Додати часник та перемішати.

У каструлю налити воду, закип'ятити. Всипати цукровий пісок, сіль|соль|, перець. Перемішати до розчинення. Влити олію та оцет. Перемішати. Довести маринад до кипіння.

Гарячим маринадом залити капусту.

Накрити капусту перевернутою тарілкою, що підходить за діаметром, придавити і поставити на тарілку вантаж (наприклад, банку з водою).

Залишити капусту маринуватися за кімнатної температури. Через 4-5 годин маринована капуста буде готова.

Капусту швидкого приготування перекласти в банки, накрити капроновими кришками та зберігати у холодильнику.

Квашена капуста швидкого приготування добре зберігається в холодильнику протягом декількох тижнів: оцет виконує роль консерванта і не дає їй зіпсуватися.