Приготувати гору смачних і ніжних пиріжків можна за одну годину. І для цього вам не потрібно буде витрачати багато часу на випічку, а набір продуктів для цих лінивих пиріжків – зовсім мінімальний.

Необхідний набір продуктів:
  • пшеничне борошно – 400 грам;
  • картопля – 300 грам;
  • кефір (3,2%) - 190 мл.;
  • рослинна олія – 1.5 стол.л.;
  • сухі дріжджі – 8 грам;
  • курячі яйця – 1 штука, невелике;
  • цукор – 1 стол.л.;
  • зелень (петрушка та кріп) - 1 чайн.л.;
  • сіль – 1 чайн.л.
Важливо!
  • Кефір повинен бути кімнатної температури, тому заздалегідь дістаньте його з холодильника.
  • Сухі дріжджі можна замінити на свіжі з розрахунку 1:3, тобто знадобиться близько 30 г свіжих дріжджів.

Картоплю очистити, нарізати та скласти в каструлю. Залити окропом та поставити на вогонь. Варимо до готовності приблизно 25 хвилин. Готову картоплю перекладіть у велику миску і розімніть товкачем у пюре.

У мисочці з'єднайте трохи теплий кефір, яйце, цукор і сіль. Все перемішайте до однорідності. Вилийте яєчно-кефірну суміш у картопляне пюре і перемішайте лопаткою до однорідності.

Частками просійте в картопляне пюре борошно та сухі дріжджі та перемішайте лопаткою. Замісіть м'яке однорідне тісто. Борошно може знадобитися більше чи менше.

Додайте в тісто олію та сушені трави і замісіть м'яке однорідне тісто. Якщо тісто виходить занадто слизьке і не вбирає олію, підсипте ще трохи борошна. Картопляне тісто виходить досить липким, але забивати його борошном під час вимішування не потрібно. Інакше у готовому вигляді пиріжки вийдуть занадто жорсткими та щільними. Краще посипте борошном стіл при формуванні.

Тісто скачайте в кулю, викладіть в змащену олією миску, накрийте харчовою плівкою і залиште в теплі приблизно на 40-60 хвилин для підйому.

Популярні новини зараз

Оля Полякова відмовилась розлучатись з чоловіком і розповіла чому: розмови заходили не раз

Скільки тепер доведеться платити навіть за стару квартиру: що потрібно знати про нові податки

Заморозки вже не за горами: коли зміниться погода по всій Україні

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Показати ще

Готове тісто розділіть на 10-12 однакових частин. Кожну частину скачайте в кульку, вмочіть у муку і сформуйте товсті круглі заготовки.

Накрийте коржі харчовою плівкою та залиште на 15 хвилин.

У глибоку сковороду наливаємо 200 мл олії, як для фритюру. На середньо сильному вогні його потрібно розігріти.

Порада:

  • Опустіть в олію дерев'яну шпажку. Якщо навколо неї зібралися бульбашки, то можна приступати до процесу смаження.

Кульки викладаємо в гарячу олію та зменшуємо вогонь до середнього. Пиріжки швидко збільшуються обсягом і швидко стають рум'яними. Смажимо їх з двох боків, а потім викладаємо на паперову серветку, щоб увібрався зайвий жир.

Читайте також:

Каструля буде порожньою через 5 хвилин: рецепт апетитних лінивих вареників з молодої картоплі - від грибів не відрізнити

Після такого вас розцілує вся родина: рецепт "ледачого" плову в рукаві з курячими стегнами

Коли захотілося чогось смачненького та швидкого: рецепт ситної запіканки "Ленивий голубець"