Іноді українки відмовляються готувати якісь блюда лише тому, що вони надто довго готуються. Так і з голубцями: часом хочеться приготувати їх на обід, але думка про велику кількість витраченого часу відбиває все полювання. Вихід знайдено!

І справді, якщо ви не хочете витрачати багато часу на приготування голубців, спробуйте зробити заготовки з капустяного листя на зиму. Це значно пришвидшить процес.

Інгредієнти:

  • капуста;
  • сіль;
  • питна вода;
  • зерна гірчиці;
  • корінь хрону;
  • зелень петрушки.

Для розсолу:

  • вода – 1 л;
  • кухонна сіль – 90 г;
  • цукор - 30 гр.

Для заготівлі годяться будь-які сорти капусти – літні, осінні, зимові.

Качан капусти очистіть від верхнього листя, виріжте злегка місце біля качан. У великій каструлі закип'ятіть воду і опустіть у неї качан на кілька секунд.

Популярні новини зараз

Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом

Доплати до пенсії: які види соціальної допомоги отримають пенсіонери

Полуницю не потрібно вкривати чим завгодно: секрети, які допоможуть відлякати гризунів узимку

Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни

Показати ще

Далі в качан вставте вилку. Вийміть качан, зніміть 2-3 листи. Потім знову опустіть качан у окріп, знову вийміть і знову знімайте листя. Якщо необхідно, то злегка підрізайте основи листя ножем.

Робіть так поки не зніміть все листя з качана.

Дати листям охолонути, а потім зрізати ущільнення на краю кожного листа.

Складіть листя по п'ять штук і згорніть рулетом, яке потім потрібно щільно скласти в чисті стерилізовані банки. На дно кожної банки можна додати шматочок кореня хрону, петрушку та кілька зерен гірчиці.

Закип'ятіть воду із сіллю та цукром.

Підготовлене листя залити гарячим розсолом і закатати. Укутати до остигання, а потім зберігати в прохолодному місці.

При приготуванні голубців потрібно враховувати той факт, що листя солоне і коригувати кількість солі. Або промити листя в теплій воді або залити окропом на 10 хвилин.

Листя, заготовлене за цим рецептом, виходить в міру м'яким і добре згортається при наповненні начинкою.

Читайте також:

Вона точно ніколи не набридне: рецепт квашеної капусти з калиною та медом

За кожною вечерею з'їдається по одній банці: рецепт апетитного салату з капусти без стерилізації на зиму

Цією смакотою ви насолоджуватиметеся всю зиму: рецепт швидкої маринованої капусти з яблуками та морквою