Іноді українки відмовляються готувати якісь блюда лише тому, що вони надто довго готуються. Так і з голубцями: часом хочеться приготувати їх на обід, але думка про велику кількість витраченого часу відбиває все полювання. Вихід знайдено!
І справді, якщо ви не хочете витрачати багато часу на приготування голубців, спробуйте зробити заготовки з капустяного листя на зиму. Це значно пришвидшить процес.
Інгредієнти:
- капуста;
- сіль;
- питна вода;
- зерна гірчиці;
- корінь хрону;
- зелень петрушки.
Для розсолу:
- вода – 1 л;
- кухонна сіль – 90 г;
- цукор - 30 гр.
Для заготівлі годяться будь-які сорти капусти – літні, осінні, зимові.
Качан капусти очистіть від верхнього листя, виріжте злегка місце біля качан. У великій каструлі закип'ятіть воду і опустіть у неї качан на кілька секунд.
Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом
Доплати до пенсії: які види соціальної допомоги отримають пенсіонери
Полуницю не потрібно вкривати чим завгодно: секрети, які допоможуть відлякати гризунів узимку
Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни
Далі в качан вставте вилку. Вийміть качан, зніміть 2-3 листи. Потім знову опустіть качан у окріп, знову вийміть і знову знімайте листя. Якщо необхідно, то злегка підрізайте основи листя ножем.
Робіть так поки не зніміть все листя з качана.
Дати листям охолонути, а потім зрізати ущільнення на краю кожного листа.
Складіть листя по п'ять штук і згорніть рулетом, яке потім потрібно щільно скласти в чисті стерилізовані банки. На дно кожної банки можна додати шматочок кореня хрону, петрушку та кілька зерен гірчиці.
Закип'ятіть воду із сіллю та цукром.
Підготовлене листя залити гарячим розсолом і закатати. Укутати до остигання, а потім зберігати в прохолодному місці.
При приготуванні голубців потрібно враховувати той факт, що листя солоне і коригувати кількість солі. Або промити листя в теплій воді або залити окропом на 10 хвилин.
Листя, заготовлене за цим рецептом, виходить в міру м'яким і добре згортається при наповненні начинкою.
Читайте також:
Вона точно ніколи не набридне: рецепт квашеної капусти з калиною та медом