Якщо ви любите нестандартні рецепти, то обов'язково спробуйте приготувати салат із печеним перцем, квасолею та цибулею. Ця страва відрізняється не лише насиченим кольором, а й приємним смаковим поєднанням.

Щоб приготувати салат із консервованою квасолею, запеченим болгарським перцем та цибулею, знадобиться такий набір продуктів:

  • квасоля консервована біла – 240 г;
  • болгарський перець – 165 г (2 шт.);
  • цибуля ріпчаста - 105 г (1 шт.);
  • олія оливкова – 2 ст. ложки;
  • оцет бальзамічний - 2 ч. ложки;
  • часник – 10 г (2 зубчики);
  • паприка мелена – 1/2 ч. ложки;
  • зелень свіжа – 10 г (1-2 гілочки);
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений – до смаку.

Духовку вмикаємо для розігріву до 190 градусів. Деко застилаємо пергаментом і викладаємо перці. Відправляємо в розігріту духовку і запікаємо перець приблизно 40 хвилин до утворення підпалин.

Важливо!

  • Можна увімкнути гриль або конвекцію – у цьому випадку процес запікання прискориться.

Запечені перці у гарячому вигляді перекладаємо в поліетиленовий пакет, зав'язуємо та залишаємо на 15 хвилин.

Виймаємо перці з пакета, очищаємо від шкірки та насіння. Нарізаємо смужками.

Популярні новини зараз

Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання

Стосується всіх, у кого стоїть газова колонка або котел: більше ніяких "жартів", інакше будуть проблеми

Готовий вивести війська з деяких територій: Reuters розповіли про поступки путіна

Які рослини в жодному разі не можна обрізати восени: моліться, якщо ви це зробили

Показати ще

Цибулю очищаємо і нарізаємо тонкими півкільцями. Часник очищаємо та пропускаємо через прес.

Зелень дрібно нарізаємо.

Готуємо заправлення. Для цього подрібнений часник відправляємо в невелику піалу, додаємо оливкову олію, оцет бальзамічний, паприку, сіль, чорний мелений перець. Перемішуємо заправлення.

З квасолі зливаємо рідину.

У салатник відправляємо квасолю, запечений перець, цибулю, зелень. Додаємо заправку до підготовлених компонентів салату. Перемішуємо.

Викладаємо салат у тарілку та подаємо.
Зазначимо, що печений перець смачніший за свіжий. Страви, виготовлені з нього, підходять як для буденної трапези, так і для святкового застілля: вони дуже смачні, низькокалорійні, містять багато клітковини, мінеральних речовин, вітамінів та антиоксидантів.

Читайте також:

Його називають "Зимовий делікатес": рецепт салату з цвітної капусти з болгарським перцем на зиму.

Взимку одна баночка з'їдається за день: рецепт салату з буряка, перцю та моркви на зиму

І для бутербродів, і для салатів, і для м'яса: рецепт в'ялених помідорів у духовці на зиму