Зараз в українців розпочався сезон консервації, оскільки овочі та фрукти за доступними цінами через їхню сезонність.
Але іноді так не хочеться чекати зими і навіть осені, щоб поласувати смачними. Тож чому б не приготувати мариновані помідори, які можна буде їсти вже наступного дня.
Інгредієнти:
Помідори - 750 г;
Цибуля - 1 шт.;
Гострий перець – 1 шт.;
Сухий кріп;
Вода - 500 мл;
Рослинна олія - 2 ст.л.;
Оцет 9% - 2 ст.л.;
Часник - 3 зубчики;
Лаврове листя - 3 шт.;
Перець горошок – 15 шт.;
Насіння коріандру - ½ ч.л.;
Сіль - 1 ст.л.;
Цукор - 2 ст.л.
Приготування маринованих помідорів:
1.Для маринаду в каструлю з водою викладаємо кріп, часник, лаврове листя, перець горошком, насіння коріандру. Вливаємо оцет і олію, висипаємо сіль, цукор і доводимо до кипіння.
Відключення світла будуть довше: Укренерго терміново вводить жорсткі графіки – вже з сьогодні
Полуницю не потрібно вкривати чим завгодно: секрети, які допоможуть відлякати гризунів узимку
Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни
"Мімоза" на столі більше не з'явиться: рецепт салату "Маркіза", який давно замінив радянську класику
2.Нарізаємо помідори невеликими часточками, півкільцями ріжемо цибулю. У банку відправляємо на дно кріп, трохи цибулі та часнику, потім викладаємо помідори.
4.На верхівку також кладемо кріп, цибулю, гострий перець і часник. Як тільки маринад закипів, його варимо ще 2-3 хвилини. Потім виловлюємо із маринаду зелень і відправляємо на верхівку банки.
5.Вливаємо в банку маринад разом із вареним часником і горошинами перцю, закриваємо кришкою. Залишаємо банку з помідорами до остигання, потім кладемо в холодильник на день.
Читайте також:
Навіть три порції буде мало: рецепт соковитого пирога з капустою на сковороді за пару хвилин.
Корисна смакота, яка сподобається кожному: салат із запеченим болгарським перцем, квасолею та цибулею.
Бюджетний торт всього з 3 інгрелієнтів: легендарний рецепт чуда зі згущеного молока та печива.