Овочевий суп приготований з баклажанами, помідорами та сметаною – це легкий та насичений смак літа у вашому дачному будинку та не тільки! Суп вариться на овочевому бульйоні, тому його приготування не займає занадто багато часу.

Досить простий у приготуванні та ароматний літній овочевий суп з баклажанами, помідорами та сметаною без жодного сумніву сподобається багатьом своїми чудовими смаковими якостями.

Насамперед готуємо необхідні продукти та спеції для приготування літнього овочевого супу:

  • баклажани – 200 г;
  • картопля – 200 г;
  • помідори – 150 г;
  • сметана – 80 г;
  • цибуля ріпчаста - 40 г;
  • чеснок - 1 зубчик;
  • олія рослинна - 40 мл;
  • кріп свіжий – за смаком;
  • сіль за смаком;
  • вода - 1,7 л.

Візьміть потрібну каструлю і поставте її на плиту. У каструлі закип'ятіть 1,7 л води, посоліть до смаку.

Очищену картоплю наріжте середніми шматочками.

У киплячу воду викладіть шматочки картоплі. Варіть 15-20 хвилин до м'якості картоплі.

Популярні новини зараз

Морози, перший сніг та сльота: синоптик попередила, чи увірветься зимова погода цієї осені

Kyivstar, Vodafone та Lifecell приготуватися: тепер почнуться штрафи через відключення світла

Чому яблука потрібно збирати лише вранці чи ввечері: про цей секрет знає не кожен

Взимку вона шикарно підходить під картоплю: рецепт пряного та малосольного оселедця по-корейськи

Показати ще

Цибулю очистіть і наріжте невеликими кубиками.

Баклажани наріжте четвертинками (їх також можна попередньо очистити).

Візьміть невелику миску і покладіть у неї помідори з надрізаною шкіркою, потім залийте їх окропом. Залишіть помідори в окропі на 20-30 секунд - таким чином з них буде легко зняти шкірку.

Помідори очистіть від шкірки та наріжте кубиками.

Розігрійте сковороду з олією, викладіть туди цибулю та обсмажте протягом 2 хвилин.

Додайте баклажани. Обсмажуйте цибулю із баклажанами ще 3-4 хвилини на невеликому вогні.

Потім додайте в сковороду помідори, туди викладіть сметану.

Перемішайте та тушкуйте овочі зі сметаною 5 хвилин на невеликому вогні.

Викладіть овочі зі сметаною у каструлю. Варіть суп 5 хвилин|мінути|.

Часник очистіть та подрібніть. Дрібно наріжте зелень кропу.
Додайте кріп та часник у суп.

Перемішайте всі інгредієнти в каструлі між собою та доведіть суп до кипіння.

Розлийте суп із баклажанами, помідорами та сметаною по тарілках і подавайте до столу.
Читайте також:
А юшку захочеться пити склянками: рецепт галушок з м'ясом у буряковому супі

Можна з'їсти всю каструлю, якщо вчасно не зупинитися: рецепт пельменного супу з квасолею

Два в одному: рецепт справжнього ситного супу з пельменями, які робили наші бабусі