Кожна господиня знає, що при приготуванні страв у рукаві всі продукти зберігають свої корисні властивості та свою соковитість. Смак виходить більш насиченим, ніж у пароварці та при гасінні.
Це не зовсім класичний рецепт свинини з гречкою, скоріше – експериментально-спрощений. Завдяки рукаву для запікання крупа виходить розсипчаста, а м'ясо соковите та м'яке. До того ж, приготування такої страви займає мінімум часу, зусиль та посуду.
Необхідні продукти:
- крупа гречана – 170 г;
- свинина (м'якоть) – 450 г;
- печериці – 400 г;
- цибуля ріпчаста - 100 г;
- морква – 160 г;
- томатна паста – 70 г (2 ст. ложки з гіркою);
- олія рослинна - 30 мл (2 ст. ложки);
- сіль - 1 ч. ложка (за смаком);
- перець чорний мелений - 1/6 ч. ложки;
- часник сушений – 1/4 ч. ложки;
- приправа для м'яса – 1 ст. ложки.
Для початку необхідно взяти гречану крупу і добре її промити і просушити.
Свинину вимити, просушити та нарізати порційними шматочками. При цьому пам'ятайте, що чим дрібнішим буде порізане м'ясо, тим менше часу знадобиться для приготування.
М'ясо викласти в сковороду з|із| розігрітим маслом. Обсмажити на сильному вогні до рум'яності 6-8 хвилин. Це робиться, щоб смак страви був більш насиченим.
Відключення світла завтра, 22 листопада: Укренерго озвучив графіки – заряджайте павербанки та ліхтарики
Олексій "Позитив" Завгородній вперше зізнався, як освідчився Сахневич: обидвоє були в шлюбі
Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни
Готовий вивести війська з деяких територій: Reuters розповіли про поступки путіна
Цибулю та моркву очистити, нарізати дрібними шматочками. Цибулю та моркву додати до м'яса. Обсмажити помішуючи 3 хвилини на середньому вогні.
Включити духовку розігріватись до 180 градусів.
Сковороду зняти з вогню. Додати гречану крупу, томатну пасту, сіль, перець, приправу та сушений часник.
Добре перемішавши, можна відправити весь вміст сковороди в рукав для запікання. Додати акуратно 350 мл гарячої води та ретельно закріпити краї рукава. Важливо зав'язати пакунок так, щоб вода не витекла в процесі приготування.
Покласти рукав з гречкою та м'ясом на лист або у форму для запікання і відправити в розігріту духовку.
Приблизно через 40-45 хвилин свинина з гречкою в домашніх умовах буде готова. Необхідно дати їй трохи охолонути, потім акуратно розрізати пакет та подавати страву до столу. За бажання зверху можна присипати свіжою зеленню.
Читайте також:
Після такого вас розцілує вся родина: рецепт "ледачого" плову в рукаві з курячими стегнами
Цьому аромату заздритиме весь під'їзд: рецепт картоплі, запеченої із салом у рукаві