Кожна господиня знає, що при приготуванні страв у рукаві всі продукти зберігають свої корисні властивості та свою соковитість. Смак виходить більш насиченим, ніж у пароварці та при гасінні.

Це не зовсім класичний рецепт свинини з гречкою, скоріше – експериментально-спрощений. Завдяки рукаву для запікання крупа виходить розсипчаста, а м'ясо соковите та м'яке. До того ж, приготування такої страви займає мінімум часу, зусиль та посуду.

Необхідні продукти:

  • крупа гречана – 170 г;
  • свинина (м'якоть) – 450 г;
  • печериці – 400 г;
  • цибуля ріпчаста - 100 г;
  • морква – 160 г;
  • томатна паста – 70 г (2 ст. ложки з гіркою);
  • олія рослинна - 30 мл (2 ст. ложки);
  • сіль - 1 ч. ложка (за смаком);
  • перець чорний мелений - 1/6 ч. ложки;
  • часник сушений – 1/4 ч. ложки;
  • приправа для м'яса – 1 ст. ложки.

Для початку необхідно взяти гречану крупу і добре її промити і просушити.

Свинину вимити, просушити та нарізати порційними шматочками. При цьому пам'ятайте, що чим дрібнішим буде порізане м'ясо, тим менше часу знадобиться для приготування.

М'ясо викласти в сковороду з|із| розігрітим маслом. Обсмажити на сильному вогні до рум'яності 6-8 хвилин. Це робиться, щоб смак страви був більш насиченим.

Популярні новини зараз

Новеньку BMW X5 вже засікли на дорогах, хоча продажі стартують лише у 2026: як виглядає покоління G65

Святковий салат з баклажанами, після якого всі проситимуть рецепт

Кошачий гангстер: у Таїланді кішку арештували за напад на поліцію

Оля Полякова без штанів зняла Машу Єфросиніну

Показати ще

Цибулю та моркву очистити, нарізати дрібними шматочками. Цибулю та моркву додати до м'яса. Обсмажити помішуючи 3 хвилини на середньому вогні.

Печериці промити, обсушити, нарізати кубиками. Гриби викласти у сковороду. Обсмажити на вогні вище за середнє до рум'яності, 5-7 хвилин.

Включити духовку розігріватись до 180 градусів.

Сковороду зняти з вогню. Додати гречану крупу, томатну пасту, сіль, перець, приправу та сушений часник.

Добре перемішавши, можна відправити весь вміст сковороди в рукав для запікання. Додати акуратно 350 мл гарячої води та ретельно закріпити краї рукава. Важливо зав'язати пакунок так, щоб вода не витекла в процесі приготування.

Покласти рукав з гречкою та м'ясом на лист або у форму для запікання і відправити в розігріту духовку.

Приблизно через 40-45 хвилин свинина з гречкою в домашніх умовах буде готова. Необхідно дати їй трохи охолонути, потім акуратно розрізати пакет та подавати страву до столу. За бажання зверху можна присипати свіжою зеленню.

Читайте також:

Після такого вас розцілує вся родина: рецепт "ледачого" плову в рукаві з курячими стегнами

Цьому аромату заздритиме весь під'їзд: рецепт картоплі, запеченої із салом у рукаві

Виходять надзвичайно ніжними: рецепт курячих крилець, запечених в апельсиново-соєвому соусі. Готуються у рукаві