Будь-яка зимова домашня вечеря або святковий стіл буде набагато привабливішим і апетитнішим, якщо його прикрасить миска, наповнена яскравим салатом з помідорів на зиму. Мало хто зможе встояти перед спокусою спробувати ці літні ласощі.

Соковитий салат з помідорів та цибулі готується дуже просто та швидко. Чудово поєднується з м'ясними стравами або є самостійною закускою.

Необхідні продукти:

  • помідори – 1,5 кг;
  • цибуля ріпчаста - 370 г;
  • олія рослинна - 60 мл;
  • сіль – 1 ч. ложка;
  • оцет столовий 9% – 3 ст. ложки.

З такої пропорції продуктів виходить 4 баночки об'ємом 500 мл.

Важливо!

  • Для салатних заготовок потрібно брати тільки щільні стиглі овочі, без явних слідів псування, пом'ятостей, тріщин.
  • Бажано використати плоди середнього розміру.

Насамперед потрібно обов'язково простерилізувати банки будь-яким із відомих вам способів. Але перед цим банки та кришки потрібно ретельно вимити содою, використовуючи чисту кухонну губку.

Популярні новини зараз

Як кішка із собакою: знаки Зодіаку, які не зможуть побудувати гармонійні стосунки

Забули чи не встигли побілити дерева? Не переживайте, чи є еліх 3 способи захистити сад

Народилася красивою, але... Раміна Есхакзай розповіла, чи робила щось зі своїм обличчям

Тіна Кароль не змогла обійтися без Світлани Лободи на концерті: "Хто така?.. Краще співатиму"

Показати ще

Вимийте помідори. Розріжте кожен помідор на 6-8 часточок. При необхідності виріжте місце прикріплення плодоніжки. Перемістіть помідори у глибоку миску.

Очистіть і вимийте цибулю. Наріжте цибулю півкільцями товщиною 3-4 мм.

Додайте нарізану цибулю до помідорів.

Всипте сіль, обережно перемішайте лопаткою.

Влийте олію та столовий оцет.

Розподіліть помідори з цибулею по банках, не утрамбовуючи. Заповнені баночки можна потрясти в руці, щоб часточки щільніше лягли один до одного.

Дно потрібної каструлі застелите тканинною серветкою і поставте туди банки. Накрийте кришками, їх можна злегка прокрутити, але не до кінця. Влийте в каструлю холодну воду практично по шийку банок і відправте на сильний вогонь. Як тільки вода закипить, зробіть маленький вогонь та стерилізуйте 60 хвилин. При необхідності підливайте окріп у каструлю, щоб тримати рівень води біля шийки банок.

Акуратно дістаньте банки із гарячої води. Щільно закрутіть кришками. Переверніть банки вгору дном і добре укутайте. Залишіть до повного остигання, потім перемістіть у комору.

Такий салат чудово поєднується з будь-якою стравою.

Читайте також:

Корисна смакота, яка сподобається кожному: салат із запеченим болгарським перцем, квасолею та цибулею

Так роблять у ресторанах Парижа: рецепт найніжнішого салату з курячою печінкою та "секретом"

Його закривають на зиму, але першу банку відкривають на другий день: рецепт салату з баклажанів по-татарськи

Коли немає часу швидко накрити на стіл: рецепт ситного салату "Старий мисливець" на зиму – всі попросять добавки