Будь-яка зимова домашня вечеря або святковий стіл буде набагато привабливішим і апетитнішим, якщо його прикрасить миска, наповнена яскравим салатом з помідорів на зиму. Мало хто зможе встояти перед спокусою спробувати ці літні ласощі.

Соковитий салат з помідорів та цибулі готується дуже просто та швидко. Чудово поєднується з м'ясними стравами або є самостійною закускою.

Необхідні продукти:

  • помідори – 1,5 кг;
  • цибуля ріпчаста - 370 г;
  • олія рослинна - 60 мл;
  • сіль – 1 ч. ложка;
  • оцет столовий 9% – 3 ст. ложки.

З такої пропорції продуктів виходить 4 баночки об'ємом 500 мл.

Важливо!

  • Для салатних заготовок потрібно брати тільки щільні стиглі овочі, без явних слідів псування, пом'ятостей, тріщин.
  • Бажано використати плоди середнього розміру.

Насамперед потрібно обов'язково простерилізувати банки будь-яким із відомих вам способів. Але перед цим банки та кришки потрібно ретельно вимити содою, використовуючи чисту кухонну губку.

Популярні новини зараз

Новеньку BMW X5 вже засікли на дорогах, хоча продажі стартують лише у 2026: як виглядає покоління G65

Святковий салат з баклажанами, після якого всі проситимуть рецепт

Українців шокують шалені штрафи за дім у селі: як не втратити сотні тисяч гривень на своєму будинку

Допомога із сюрпризом: переселенців змушують повертати гроші державі

Показати ще

Вимийте помідори. Розріжте кожен помідор на 6-8 часточок. При необхідності виріжте місце прикріплення плодоніжки. Перемістіть помідори у глибоку миску.

Очистіть і вимийте цибулю. Наріжте цибулю півкільцями товщиною 3-4 мм.

Додайте нарізану цибулю до помідорів.

Всипте сіль, обережно перемішайте лопаткою.

Влийте олію та столовий оцет.

Розподіліть помідори з цибулею по банках, не утрамбовуючи. Заповнені баночки можна потрясти в руці, щоб часточки щільніше лягли один до одного.

Дно потрібної каструлі застелите тканинною серветкою і поставте туди банки. Накрийте кришками, їх можна злегка прокрутити, але не до кінця. Влийте в каструлю холодну воду практично по шийку банок і відправте на сильний вогонь. Як тільки вода закипить, зробіть маленький вогонь та стерилізуйте 60 хвилин. При необхідності підливайте окріп у каструлю, щоб тримати рівень води біля шийки банок.

Акуратно дістаньте банки із гарячої води. Щільно закрутіть кришками. Переверніть банки вгору дном і добре укутайте. Залишіть до повного остигання, потім перемістіть у комору.

Такий салат чудово поєднується з будь-якою стравою.

Читайте також:

Корисна смакота, яка сподобається кожному: салат із запеченим болгарським перцем, квасолею та цибулею

Так роблять у ресторанах Парижа: рецепт найніжнішого салату з курячою печінкою та "секретом"

Його закривають на зиму, але першу банку відкривають на другий день: рецепт салату з баклажанів по-татарськи

Коли немає часу швидко накрити на стіл: рецепт ситного салату "Старий мисливець" на зиму – всі попросять добавки