Кабачок - один із найпопулярніших в Україні овочів, який можна смажити, запікати і навіть маринувати. Влітку він коштує досить дешево, тому багато господинь сміливо купують кілограмами, щоб заготовити на зиму.

Насамперед потрібно підготувати всі необхідні продукти:

Кабачки – 3 шт. Перець солодкий – 1 шт. Перець гострий – 1 шт. Сіль – 2 ст. ложка Цукор – 2 ст. ложка Оцет 9% - 200 мл Зелень кропу – 0,5 пучка Зелень петрушки - 0,5 пучка Часник - 4 зубчики Перець чорний горошком – 1 ч. ложки Перець запашний горошком – 1 ч. ложки Гвоздика – 0,5 ч. ложки Лист лавровий - 2 шт.

Кількість інгредієнтів розрахована на 2 банки об'ємом 1 л.

Банки помити теплою водою з питною содою та простерилізувати будь-яким доступним способом. Кришки також мають бути стерильними.

Часник почистити, помити та нарізати. Зелень добре промити холодною водою.
Кабачки помити, обрізати краї, нарізати півколами.
Солодкий перець очистити від насіння, помити та розрізати вздовж на 4 частини.
Гострий перець за бажанням очистити від насіння, помити і розрізати вздовж навпіл.

Розподілити по банкам зелень, лавровий лист, перець горошком, гвоздику, часник, гострий та солодкий перець.

Заповнити банки кабачками.

Популярні новини зараз

Відключення світла завтра, 22 листопада: Укренерго озвучив графіки – заряджайте павербанки та ліхтарики

Відключення світла будуть довше: Укренерго терміново вводить жорсткі графіки – вже з сьогодні

Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом

Олексій "Позитив" Завгородній вперше зізнався, як освідчився Сахневич: обидвоє були в шлюбі

Показати ще

У кожну банку додати сіль та цукор. Також влити оцет.

Залити окропом і накрити банки стерилізованими кришками.

Дно каструлі з водою застелити рушником, помістити в каструлю банку і стерилізувати 10 хвилин з моменту закипання.

Закатати мариновані кабачки у банках та перевірити герметичність закупорки.

Мариновані кабачки готові на зиму. Зберігати заготовки можна за кімнатної температури.

Читайте також:

Ідеальна осіння закуска на всі випадки: рецепт кабачкового омлету-рулету з плавленим сиром

Божественна баклажанна ікра на зиму: рецепт, після якого забудете про кабачкову

Така смакота ніколи не набридне: рецепт котлет із фаршу з баклажаном та кабачком