Кабачок - один із найпопулярніших в Україні овочів, який можна смажити, запікати і навіть маринувати. Влітку він коштує досить дешево, тому багато господинь сміливо купують кілограмами, щоб заготовити на зиму.
Насамперед потрібно підготувати всі необхідні продукти:
Кабачки – 3 шт. Перець солодкий – 1 шт. Перець гострий – 1 шт. Сіль – 2 ст. ложка Цукор – 2 ст. ложка Оцет 9% - 200 мл Зелень кропу – 0,5 пучка Зелень петрушки - 0,5 пучка Часник - 4 зубчики Перець чорний горошком – 1 ч. ложки Перець запашний горошком – 1 ч. ложки Гвоздика – 0,5 ч. ложки Лист лавровий - 2 шт.Кількість інгредієнтів розрахована на 2 банки об'ємом 1 л.
Банки помити теплою водою з питною содою та простерилізувати будь-яким доступним способом. Кришки також мають бути стерильними.
Розподілити по банкам зелень, лавровий лист, перець горошком, гвоздику, часник, гострий та солодкий перець.
Заповнити банки кабачками.
Мобілізація чоловіків 60+: хто з українців може піти служити вже скоро
Жахливе бомбардування Києва: Нікітюк, Єфросиніна, Дорофєєва, Кравець, Дантес, Квіткова та Клопотенко стали свідками пекла
Українців зобов'яжуть повернути гроші за субсидії на комуналку: хто залишиться без копійки вже скоро
8 тисяч чоловіків вже відраховано: Міносвіти "чистить" університети віж ухилянтів
У кожну банку додати сіль та цукор. Також влити оцет.
Дно каструлі з водою застелити рушником, помістити в каструлю банку і стерилізувати 10 хвилин з моменту закипання.
Мариновані кабачки готові на зиму. Зберігати заготовки можна за кімнатної температури.
Читайте також:
Ідеальна осіння закуска на всі випадки: рецепт кабачкового омлету-рулету з плавленим сиром
Божественна баклажанна ікра на зиму: рецепт, після якого забудете про кабачкову
Така смакота ніколи не набридне: рецепт котлет із фаршу з баклажаном та кабачком