Цей рецепт обов'язково змінить вашу думку на цей класичний зимовий фаворит. Додавання солодкого меду, ароматних трав та часнику створює виняткову смакову комбінацію, перетворюючи ваші мариновані помідори на видатну страву.

Що робить цей рецепт особливим:

Солодощі меду чудово гармоніюють з терпкістю оцту і сміливістю трав.

Ці мариновані в меді помідори стануть чудовою закускою, ароматним гарніром до м'яса або яскравою основою салатів.

До того ж, навіть новачки в кулінарії зможуть легко дотримуватися цього рецепту.

Інгредієнти (на одну банку об'ємом 500 мл):

Популярні новини зараз

Про це вам ніхто не розповість: закопайте восени лавровий лист у город, і ви здивуєтеся

У жодному разі не викидайте горіхову шкаралупу у сміття: 4 способи використати її на городі

Наступного року виноситимете врожай тазиками: чим підгодувати грядки з помідорами восени

"Нова" мобілізація: що загрожує українцям, які виїхали за кордон

Показати ще

Помідори: 350 г (вибирайте невеликі, міцні помідори без плям).

Трави: класична суміш, що включає кріп, листя смородини та вишні, а також лавровий лист.

Часник: 3 зубчики.

Сіль: 1 чайна ложка.

Мед: 1 чайна ложка.

9% оцет: 0,5 столової ложки

Інструкції з приготування:

Ретельно вимийте та простерилізуйте банки та кришки.

Мариновані помідори, кадр з відео

Помістіть помідори, зелень та часник у банки. Додайте сіль, мед та оцет у кожну банку, потім залийте кип'яченою водою.

Потім помістіть банки в каструлю із теплою водою, накрийте кришками та стерилізуйте їх. Для банок об'ємом 500 мл потрібно 7 хвилин; для банок об'ємом 1 літр стерилізуйте протягом 10 хвилин після закипання води.

Потім щільно закрийте банки кришками, переверніть їх вгору дном і укутайте, доки вони повністю не охолонуть. Обов'язково зберігайте у прохолодному темному місці.

Порада:

Для цього рецепту вибирайте менші помідори і відрегулюйте кількість спецій і трав за своїм смаком.

Ці мариновані помідори в меді ідеально підходять для приготування соусів, начинки для піци або навіть використання в якості начинки для пирогів.

Читайте також:

Ідеально підійде осінні вечори: рецепт ніжної сирної запіканки з яблуками та морквою.

Навіть грузини здивуються: рецепт "сирої" ароматної аджики, яку можна подавати на стіл відразу

Як збирати і зберігати цибулю, щоб вона не втратила поживні речовини: пролежить всю зиму і буде соковитим