Перець по-одеськи на зиму – закуска, в якій чудово все, як м'які та ніжні шматочки овочів, так і ароматний кисло-солодкий томатний соус. Призначення може бути різним - наприклад, такий перець можна просто поставити на стіл і доповнити їм гарнір, м'ясо, а можна використовувати як інгредієнт для підливи або іншого соусу.

Необхідні продукти:

  • Помідори – 2 кг
  • Перець болгарський – 50 шт.
  • Цукор - 2 склянки
  • Оцет 9% – 2 ст. ложки
  • Олія - ​​2 склянки
  • Сіль – 2 ст. ложки

Важливо!

  • Помідори повинні бути соковитими та стиглими, без плям та інших ушкоджень на шкірці.

З вказаної кількості продуктів виходить 5 банок готового перцю по-одеськи по 1 л.

Отже, щоб приготувати перець по-одеськи на зиму, насамперед потрібно підготувати овочі – ретельно переберіть їх, а потім вимийте.

Перець болгарський обсушити, розрізати вздовж на 4 частини, видалити насіння та плодоніжки.

Популярні новини зараз

Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни

Готовий вивести війська з деяких територій: Reuters розповіли про поступки путіна

Віра Брежнєва одразу після потяга несподівано опинилася у Києві: українці шоковані

Підгодуйте томати йодом і одразу отримайте 2 бонуси: навіщо це роблять досвідчені городники

Показати ще
Помідори розріжте на 3-4 частини, видаліть місце, де кріпилася плодоніжка, також потрібно вирізати зелену серцевину, якщо вона є. Потім складаємо овочі у чашу блендера або комбайн і подрібнюємо помідори протягом 2-3 хвилин, встановивши високу швидкість.

Також помідори можна пропустити через м'ясорубку (відміряти 1,5 л соку).

Томатне пюре перелийте в каструлю або сотейник, додайте олію (краще рафіновану), додайте сіль, цукор та оцет. Перемішати. Поставити каструлю на слабкий вогонь. Помішуючи, довести до кипіння.

Викласти в каструлю з томатним соком підготовлений перець, періодично перемішувати, варити 10 хвилин.

Банки для заготівель потрібно простерилізувати будь-яким зручним способом, кришки потрібно ошпарити окропом.
Перець розкласти по стерилізованих банках, залити томатним соком до верху.
Накрийте банки кришками і добре закатайте. Перекиньте заготовки вгору дном і укутайте на кілька днів.

Такий перець можна подавати до будь-якого гарніру, а томатне заливання - для приготування соусів або заправки в борщ.

Читайте також:

Циля прославилася цією стравою на всю Одесу: рецепт ситного форшмаку з картоплею та яйцем

Лебедєву, який мріє захопити Одесу та "жерти в ресторанах", порадили спробувати на смак те, що обвисло у Путіна у трусах - відео

Тітка Сара цим рецептом підкорила всю Одесу: готуємо справжні картопляні оладки єврейською