Якщо є бажання приготувати якусь незвичну страву, то не обов'язково бігти в магазин і купувати купу незвичайних інгредієнтів. Скористатися можна простими макаронами, які є у кожної господині у шафі.
Спробуйте приготувати запіканку з макаронів та кабачків. Не зовсім звичне поєднання інгредієнтів, але запіканка справді виходить смачна та ніжна.
Отже, щоб приготувати запіканку з макаронів з кабачками та сиром, знадобиться такий набір продуктів:
- макарони (пір'я) – 200 г;
- кабачок молодий – 300 г;
- помідор – 250 г;
- яйце – 1 штука;
- вершки – 100 мл;
- сир твердий – 100 г;
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений - 1/8 ч. ложки;
- базилік свіжий – 5 листочків;
- олія вершкове - 20 г.
Важливо!
- Сир вибирайте той, який вам найбільше подобається до смаку, але головне, щоб він добре плавився.
- Розмір та форма макаронних виробів не має великого значення, але краще використовувати макарони з твердих сортів пшениці, інакше після варіння та запікання вони можуть втратити свою первісну форму.
Запіканку потрібно готувати з варених макаронів, тому опускаємо їх у каструлю з киплячою підсоленою водою (1 ч. ложка). Варити до готовності, 9 хвилин (орієнтуйтеся на час, вказаний на упаковці). Коли макарони зваряться, їх потрібно викласти в друшляк і добре промити холодною водою.
Базилік нарізати смужками.
Макарони викласти у форму для запікання (діаметром 20 см), змащену вершковим маслом.
Доплати до пенсії: які види соціальної допомоги отримають пенсіонери
"Мімоза" на столі більше не з'явиться: рецепт салату "Маркіза", який давно замінив радянську класику
Яйця, гречка, хліб, а тепер і молочка: ціни у супермаркетах продовжують підніматися
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
Зверху розподілити кабачки.
Поверх викласти кружечки помідора.
Яйце вбити в миску з вершками. Додати сир, сіль (1/2 ч. ложки), перець та базилік. Перемішати.
Заготовку відправити до попередньо розігрітої до 190 градусів духовки на 30-35 хвилин.
Потім форму дістати, накрити фольгою. Повернути запіканку в духовку ще на 20 хвилин|мінути|, до готовності.
Готову запіканку з макаронів з кабачками дати трохи постояти і подавати до столу.
Читайте також:
Ідеально підійде осіннім вечором: рецепт ніжної сирної запіканки з яблуками та морквою.
Адже не дарма це називали панською стравою: рецепт капустяної запіканки з м'ясним фаршем та сиром