Якщо є бажання приготувати якусь незвичну страву, то не обов'язково бігти в магазин і купувати купу незвичайних інгредієнтів. Скористатися можна простими макаронами, які є у кожної господині у шафі.

Спробуйте приготувати запіканку з макаронів та кабачків. Не зовсім звичне поєднання інгредієнтів, але запіканка справді виходить смачна та ніжна.

Отже, щоб приготувати запіканку з макаронів з кабачками та сиром, знадобиться такий набір продуктів:

  • макарони (пір'я) – 200 г;
  • кабачок молодий – 300 г;
  • помідор – 250 г;
  • яйце – 1 штука;
  • вершки – 100 мл;
  • сир твердий – 100 г;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений - 1/8 ч. ложки;
  • базилік свіжий – 5 листочків;
  • олія вершкове - 20 г.

Важливо!

  • Сир вибирайте той, який вам найбільше подобається до смаку, але головне, щоб він добре плавився.
  • Розмір та форма макаронних виробів не має великого значення, але краще використовувати макарони з твердих сортів пшениці, інакше після варіння та запікання вони можуть втратити свою первісну форму.

Запіканку потрібно готувати з варених макаронів, тому опускаємо їх у каструлю з киплячою підсоленою водою (1 ч. ложка). Варити до готовності, 9 хвилин (орієнтуйтеся на час, вказаний на упаковці). Коли макарони зваряться, їх потрібно викласти в друшляк і добре промити холодною водою.

Поки готуються макарони, можна нарізати кружальцями кабачок та помідор. А також натерти сир на великій тертці.

Базилік нарізати смужками.

Макарони викласти у форму для запікання (діаметром 20 см), змащену вершковим маслом.

Популярні новини зараз

Про це вам ніхто не розповість: закопайте восени лавровий лист у город, і ви здивуєтеся

Платне бронювання від мобілізації: скільки доведеться заплатити, щоб не боятися ТЦК – нові деталі

Скільки тепер доведеться платити навіть за стару квартиру: що потрібно знати про нові податки

Лукашенко зробив гучну заяву щодо війни з Україною: мабуть щось відчуває

Показати ще

Зверху розподілити кабачки.

Поверх викласти кружечки помідора.

Яйце вбити в миску з вершками. Додати сир, сіль (1/2 ч. ложки), перець та базилік. Перемішати.

Вміст форми залити яєчно-вершковою сумішшю.

Заготовку відправити до попередньо розігрітої до 190 градусів духовки на 30-35 хвилин.

Потім форму дістати, накрити фольгою. Повернути запіканку в духовку ще на 20 хвилин|мінути|, до готовності.

Готову запіканку з макаронів з кабачками дати трохи постояти і подавати до столу.

Читайте також:

Ідеально підійде осіннім вечором: рецепт ніжної сирної запіканки з яблуками та морквою.

Адже не дарма це називали панською стравою: рецепт капустяної запіканки з м'ясним фаршем та сиром

І ось спробуйте від такого відмовитися: рецепт апетитної запіканки з молодої картоплі з куркою та вершками