Яких лише видів голубців не буває в Україні! Рулетики з квашеної капусти з реберцями дуже схожі на звичайні голубці, проте кожен лист ховає в собі не фарш, а реберця. Як і в звичайному рецепті, для багатого смаку начинки використовуються овочі та соус.

Для приготування цієї старовинної української страви потрібні такі інгредієнти:

  • реберця свинячі (свіжі) - 0,5 кг;
  • капуста квашена (листя) - вдвічі більше кількості ребер;
  • цибуля ріпчаста - 250 г;
  • морква - 250 г;
  • томатна паста - 30 г (1 ст. ложка);
  • олія рослинна - 50 г;
  • перець запашний горошком - 5-6 шт.;
  • перець чорний мелений за смаком;
  • сіль за смаком.

Реберця вимиваємо і розрізаємо на порційні шматочки між кістками. Обсмажуємо реберця на сковороді з невеликою кількістю рослинної олії протягом 7-10 хвилин, до рум'яності.

Цибулю очищаємо і нарізаємо четвертинками кілець.

Моркву очищаємо та натираємо на великій тертці.

Викладаємо цибулю в сковороду з жиром, що залишився і обсмажуємо 3-4 хвилини, до золотистості. Додаємо до цибулі моркву та обсмажуємо 5-7 хвилин, до золотистості та м'якості.

Додаємо томатну пасту, перемішуємо і гасимо кілька хвилин на невеликому вогні. Всипаємо сіль та перець, перемішуємо і даємо охолонути.

Популярні новини зараз

Про це вам ніхто не розповість: закопайте восени лавровий лист у город, і ви здивуєтеся

У жодному разі не викидайте горіхову шкаралупу у сміття: 4 способи використати її на городі

Морози, перший сніг та сльота: синоптик попередила, чи увірветься зимова погода цієї осені

"Нова" мобілізація: що загрожує українцям, які виїхали за кордон

Показати ще

Сформуйте голубці-рулетики – у середину капустяного листочка викладаємо трохи овочів з томатною пастою. Поверх овочів викладаємо реберця.

Згортаємо капустяний лист на зразок голубця, повертаючи краї, щоб начинка виявилася закрита з усіх боків.

Так згортаємо усі рулетики-голубці.

У глибоку каструлю викладіть горошини запашного перцю та кілька листків квашеної капусти – це потрібно, щоб не пригоріли голубці, що лежать на капусті. Зверху викладаємо голубці.

Накриваємо рулетики листям квашеної капусти, що залишилося.

Вливаємо у форму воду (50 мл).

Відправляємо форму в холодну духовку, встановлюємо температуру 120-130 градусів і томимо рулетики 3-4 години.

Після цього їх можна подавати до столу, полив соусом з каструлі, і повідомивши тим, хто куштуватиме страву, про реберця всередині.

Читайте також:

Взимку ви насолоджуватиметеся найсмачнішими голубцями: як правильно заготувати капустяне листя в банках

Соковиті, ніжні та апетитні: рецепт справжніх травневих голубців

Ви отримаєте незабутнє задоволення: рецепт карпатських голубців з квасолею та грибами