Яких лише видів голубців не буває в Україні! Рулетики з квашеної капусти з реберцями дуже схожі на звичайні голубці, проте кожен лист ховає в собі не фарш, а реберця. Як і в звичайному рецепті, для багатого смаку начинки використовуються овочі та соус.
Для приготування цієї старовинної української страви потрібні такі інгредієнти:
- реберця свинячі (свіжі) - 0,5 кг;
- капуста квашена (листя) - вдвічі більше кількості ребер;
- цибуля ріпчаста - 250 г;
- морква - 250 г;
- томатна паста - 30 г (1 ст. ложка);
- олія рослинна - 50 г;
- перець запашний горошком - 5-6 шт.;
- перець чорний мелений за смаком;
- сіль за смаком.
Реберця вимиваємо і розрізаємо на порційні шматочки між кістками. Обсмажуємо реберця на сковороді з невеликою кількістю рослинної олії протягом 7-10 хвилин, до рум'яності.
Цибулю очищаємо і нарізаємо четвертинками кілець.
Викладаємо цибулю в сковороду з жиром, що залишився і обсмажуємо 3-4 хвилини, до золотистості. Додаємо до цибулі моркву та обсмажуємо 5-7 хвилин, до золотистості та м'якості.
Додаємо томатну пасту, перемішуємо і гасимо кілька хвилин на невеликому вогні. Всипаємо сіль та перець, перемішуємо і даємо охолонути.
Відключення світла завтра, 22 листопада: Укренерго озвучив графіки – заряджайте павербанки та ліхтарики
Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання
Олексій "Позитив" Завгородній вперше зізнався, як освідчився Сахневич: обидвоє були в шлюбі
Які рослини в жодному разі не можна обрізати восени: моліться, якщо ви це зробили
Сформуйте голубці-рулетики – у середину капустяного листочка викладаємо трохи овочів з томатною пастою. Поверх овочів викладаємо реберця.
Згортаємо капустяний лист на зразок голубця, повертаючи краї, щоб начинка виявилася закрита з усіх боків.
Так згортаємо усі рулетики-голубці.
У глибоку каструлю викладіть горошини запашного перцю та кілька листків квашеної капусти – це потрібно, щоб не пригоріли голубці, що лежать на капусті. Зверху викладаємо голубці.
Накриваємо рулетики листям квашеної капусти, що залишилося.
Вливаємо у форму воду (50 мл).
Відправляємо форму в холодну духовку, встановлюємо температуру 120-130 градусів і томимо рулетики 3-4 години.
Після цього їх можна подавати до столу, полив соусом з каструлі, і повідомивши тим, хто куштуватиме страву, про реберця всередині.
Читайте також:
Соковиті, ніжні та апетитні: рецепт справжніх травневих голубців
Ви отримаєте незабутнє задоволення: рецепт карпатських голубців з квасолею та грибами