Крабові котлетки з кабачками ніжні та соковиті. Така страва не вимагає особливого приготування, але в оригінальності йому не відмовиш.
Насамперед приготуємо всі необхідні продукти для приготування котлет з кабачків та крабових паличок у духовці:
- кабачок молодий – 250 г;
- крабові палички – 130 г;
- сир твердий – 40 г;
- яйце – 1 штука;
- сухарі панірувальні - 45 г (3 ст. ложки);
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений - 1/8 ч. ложки;
- приправа для риби – 1/4 ч. ложки;
- зелень свіжа (петрушка та кріп) - 2-3 гілочки.
важливо!
- Крабові палички розморозити не повністю (так їх легше натирати).
Вимийте кабачок, обріжте хвостики та натріть його на великій тертці. Якщо кабачок молоденький - можна прямо зі шкіркою, інакше краще його почистити.
Кабачок перекласти у миску. Посолити (щіпка), перемішати. Залишити на 5 хвилин. Відіжміть зайву рідину, а кабачкову стружку перекладіть у глибоку миску.
Увімкнути духовку для розігріву до 190 градусів.
Відключення світла завтра, 22 листопада: Укренерго озвучив графіки – заряджайте павербанки та ліхтарики
Відключення світла будуть довше: Укренерго терміново вводить жорсткі графіки – вже з сьогодні
Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом
Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання
Крабові палички очистити від оболонки. Натерти на великій тертці.
Сир натерти на великій тертці.
Крабові палички, сир та зелень додати до кабачка. Вбити яйце. Додати перець та приправу. Посолити при необхідності (враховуйте солоність кабачків та паличок). Ретельно перемішайте, щоб спеції рівномірно розподілилися.
Всипати панірувальні сухарі (30 г) і все добре перемішати.
З крабово-кабачкової маси сформувати середні за розміром колобки. Повинно вийде приблизно 8-9 штук.
1 ст. ложку панірувальних сухарів висипати на тарілку. Заготовкам надати форму котлет, обваляти в сухарях.
Викласти котлети у форму.
Заготовки відправити у розігріту до 190 градусів духовку.
Запікати до готовності 30 хвилин (залежить від особливостей духовки).
Котлети з кабачків та крабових паличок найкраще подавати до столу у теплому вигляді.
Читайте також:
Рецепт котлет "Дует" з фаршу та печінки, які перевернуть ваше життя: класичні більше не захочеться
І навіть п'яти штук вам здасться мало: рецепт апетитних та соковитих котлет із фаршу з баклажаном
Ви й не здогадувалися, наскільки це смачно: рецепт шведських котлет із буряком та м'ясним фаршем