Маринована капуста - улюблена закуска, яка ніколи не виходить із моди, - хрумка, ароматна і з ноткою гостроти. Це більше, ніж консервація; вона може покращити будь-яку страву своїм чудовим смаком. Поєднання ароматних спецій, хрустких овочів та легкої кислинки особливо приємне у холодні зимові дні.

Інгредієнти:

Білокачанна капуста – 1 середній качан.

Морква – 2-3 шт.

Цибуля – 1 середнього розміру.

Часник – 2-3 зубчики.

Популярні новини зараз

Несподіваний цінопад на ключові продукти: українцям дали шанс запастися на важку зиму

Графіки відключення електроенергії 21 листопада: Укренерго назвав години без світла

Пенсії підвищать щонайменше на 2 тисячі: кого "озолотять" у першу чергу

Яйця та соняшникова олія більше не по кишені: скільки коштують продукти на ринку та в супермаркетах

Показати ще

Сіль – до смаку.

Цукор – до смаку.

Оцет (яблучний чи винний) – 100-150 мл.

Лавровий лист – 2-3 шт.

Чорний перець горошком – 10-15 шт.

Гвоздика – 5-7 шт.

Інструкції з приготування:

Дрібно наріжте капусту, натріть моркву, наріжте цибулю півкільцями, подрібніть часник.

Маринована капуста

Змішайте всі овочі у великій мисці. Додайте сіль та перець, ретельно перемішуючи руками, доки капуста не почне виділяти сік.

Потім щільно покладіть приправлену овочеву суміш у стерилізовані банки.

У каструлі змішайте оцет, цукор, лавровий лист, перець горошком та гвоздику. Доведіть до кипіння та варіть на повільному вогні 2–3 хвилини.

Обережно залийте гарячим маринадом капустяну суміш у банках.

Після цього накрийте кришками банки і стерилізуйте їх, прокип'ятив протягом 15-20 хвилин.

Щільно закрийте банки, переверніть їх догори дном і укутайте ковдрою, щоб вони повільно охолонули.

Ось і все, насолоджуйтесь домашньою маринованою капустою з її хрусткою текстурою та унікальним смаком, що ідеально підходить для будь-якого випадку.

Читайте також:

Від одного виду слинки потечуть: рецепт маринованих огірків зі смородиною та базиліком на зиму

Зимовий делікатес у банку: рецепт в'ялених слив з часником для божественної консервації

Ух ти, які булочки: рецепт повітряних пиріжків з картоплею – додайте в тісто цей секрет